zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieLate ommekeer helpt Fortuna langs Jong PSV, FC Emmen verslaat Jong FC...

Late ommekeer helpt Fortuna langs Jong PSV, FC Emmen verslaat Jong FC Utrecht

Statistieken wijzen uit dat beloftenteams op maandag vaker winnen, maar daar was deze maandagavond een uitzondering op. Zowel Jong PSV als Jong FC Utrecht gingen onderuit.

Jong PSV – Fortuna Sittard
Fortuna Sittard leek al in de eerste helft bezig aan een haast kansloze onderneming toen de Limburgse formatie van Sunday Oliseh na ruim een half uur tegen een 2-0 achterstand aankeek. Hoewel Fortuna het duel helemaal niet zo slecht begon, brachten Donyell Malen en Sam Lammers de Eindhovense beloften op een comfortabele marge. Na de pauze wist de equipe van Oliseh het duel alsnog om te draaien. Na een uur scoorde Stefan Ashkovski de aansluitingstreffer, maar pas vlak voor tijd deelde Fortuna echt een mokerslag uit. Lisandro Semedo maakte vanaf de strafschopstip gelijk, gevolgd door de 2-3 van Ashkovski drie minuten voor tijd.

Jong FC Utrecht – FC Emmen
In stadion de Galgenwaard was het eerste gevaar voor de Utrechtse beloften. Na twintig minuten schoot Chris David bovendien een vrije trap raak: 1-0. Het luidde een fase in waarin FC Emmen wankelde, maar de ploeg van de teruggekeerde Dick Lukkien herpakte zich en werd gevaarlijk via Alexander Bannink en Michiel Hemmen, die tot tweemaal toe de lat raakten. Na de pauze kwam Emmen op gelijke hoogte via Bannink, die fraai raak schoot. Na ruim een uur spelen maakte Hemmen er bovendien 1-2 van.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD