Volg ons

Eerste Divisie

Late ommekeer helpt Fortuna langs Jong PSV, FC Emmen verslaat Jong FC Utrecht

Late ommekeer helpt Fortuna langs Jong PSV, FC Emmen verslaat Jong FC Utrecht

Statistieken wijzen uit dat beloftenteams op maandag vaker winnen, maar daar was deze maandagavond een uitzondering op. Zowel Jong PSV als Jong FC Utrecht gingen onderuit.

Jong PSV – Fortuna Sittard
Fortuna Sittard leek al in de eerste helft bezig aan een haast kansloze onderneming toen de Limburgse formatie van Sunday Oliseh na ruim een half uur tegen een 2-0 achterstand aankeek. Hoewel Fortuna het duel helemaal niet zo slecht begon, brachten Donyell Malen en Sam Lammers de Eindhovense beloften op een comfortabele marge. Na de pauze wist de equipe van Oliseh het duel alsnog om te draaien. Na een uur scoorde Stefan Ashkovski de aansluitingstreffer, maar pas vlak voor tijd deelde Fortuna echt een mokerslag uit. Lisandro Semedo maakte vanaf de strafschopstip gelijk, gevolgd door de 2-3 van Ashkovski drie minuten voor tijd.

Jong FC Utrecht – FC Emmen
In stadion de Galgenwaard was het eerste gevaar voor de Utrechtse beloften. Na twintig minuten schoot Chris David bovendien een vrije trap raak: 1-0. Het luidde een fase in waarin FC Emmen wankelde, maar de ploeg van de teruggekeerde Dick Lukkien herpakte zich en werd gevaarlijk via Alexander Bannink en Michiel Hemmen, die tot tweemaal toe de lat raakten. Na de pauze kwam Emmen op gelijke hoogte via Bannink, die fraai raak schoot. Na ruim een uur spelen maakte Hemmen er bovendien 1-2 van.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie