woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlClubsADO Den HaagLate gelijkmakers, verrassingen, Almere City doet weer mee en veel puntverlies in...

Late gelijkmakers, verrassingen, Almere City doet weer mee en veel puntverlies in de top

Zonder zelf te spelen is koploper FC Emmen de grote winnaar van de vrijdagavond geworden. Nummer 12 Jong AZ was de hoogst geklasseerde ploeg die won, late gelijkmakers voorkwamen nederlagen van FC Volendam en Excelsior. Helmond Sport en MVV waren de meest verrassende winnaars en Almere City leidt in de vierde periode.

Een treffer in de zesde minuut van de blessuretijd van Mirani voorkwam een derde achtereenvolgende nederlaag van FC Volendam. ADO Den Haag was in het laatste kwart dankzij Bourard op voorsprong gekomen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling. Ook in Oss bij de ontmoeting tussen TOP Oss en Excelsior werd het 1-1. De thuisclub was via de snelle Margaritha in minuut 77 op voorsprong gekomen, maar Reuven Niemeijer scoorde vijf minuten voor de gelijkmaker na een aantrekkelijke wedstrijd. Het was het eerste puntverlies van de Rotterdammers na vijf overwinningen.

Ook de subtopper tussen Jong Ajax en FC Eindhoven eindigde in een gelijkspel: 2-2. De bezoekers uit Eindhoven kwamen twee keer op voorsprong via Sleegers en Van der Sande, maar de Amsterdamse talenten kwamen via een penalty van Danilo en een goal van Hansen in de laatste tien minuten langszij. Roda JC kon in een doelpuntenrijk duel niet profiteren van het puntenverlies van de concurrentie. Ondanks goals van Vente, Limbombe en Marzo werd het 3-3 tegen Jong PSV, dat Saibari (2x) en Bakayoko zag scoren.

Helmond Sport en MVV zorgden voor de grootste verrassingen van speelronde 31. Hekkensluiter Helmond Sport won in eigen huis het Brabantse onderonsje met NAC met liefst 4-0. NAC had zesmaal op rij gewonnen, maar werd in het SolarUnie Stadion met grote cijfers verslagen. Helmond Sport won voor het laatst op 1 oktober een thuiswedstrijd. Beekman, Seys, Reith en clubtopscorer Van Lanschoot waren trefzeker voor de club uit Helmond. Met interim-trainer Vreman voor de groep en met steun van het fanatieke thuispubliek kreeg De Graafschap in eigen huis een volgende tik te verwerken. MVV was met 1-3 te sterk voor de club uit Doetinchem. Na een enerverend eerste kwartier met goals van Lake en Brittijn daalde het niveau van het duel. In de tweede helft bracht Remans MVV op voorsprong door met een werelddoelpunt van eigen helft doelman Jurjus te verrassen. Oud-Superboer Blummel bepaalde de eindstand op 1-3.

Jong AZ was als nummer twaalf de hoogst geklasseerde ploeg die vrijdagavond won, in Utrecht werden de beloften van FC Utrecht met 0-1 verslagen door een doelpunt van Lathouwers. Almere City profiteerde optimaal van het puntverlies van onder meer NAC en FC Eindhoven en is nu met negen uit drie de trotse koploper in de vierde periode. FC Den Bosch werd in Almere met 2-0 verslagen door goals van Alhaft en Pouwels voor rust. Een gehavend FC Dordrecht ging met 1-0 onderuit bij Telstar. Topscorer Plet maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt.

Koploper FC Emmen speelt vandaag om 16:30 in Venlo tegen het als tiende geklasseerde VVV.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]