zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieLars Unnerstall leverde helft van zijn salaris in

Lars Unnerstall leverde helft van zijn salaris in

De Duitse doelman Unnerstall heeft stappen gemaakt de afgelopen jaren in de Eredivisie, in gesprek met VoetbalPrimeur vertelt Stan Valckx (manager VVV) over de voormalige doelman van VVV Venlo dat “Hij heeft vijftig procent ingeleverd om in de Eredivisie te kunnen spelen.” Een flink hap uit zijn salaris, maar uiteindelijk het kan wel als een succes volle stap gezien worden, na VVV Venlo keepte de Unnerstall voor PSV en is op dit moment een vaste waarde voor subtopper FC Twente.

Succesvol transferbeleid VVV Venlo

Stan Valckx vertelt verder dat ook spelers als Peniel Mlapa, die overgekomen is van Dynamo Dresden ook salaris heeft moeten inleveren. Ook voor Lennart Thy geld hetzelfde, de speler die werd gehuurd in 2017 van Werder Bremen. Hoe krijgt Stan Valckx dat voor elkaar? “We zoeken spelers die sportief een stapje terug willen doen, om er daarna weer een of twee vooruit te zetten”.

Mlapa werd overgenomen voor 500.000 euro, een redelijk groot bedrag voor een club als VVV, maar uiteindelijk verkopen ze de speler wel door voor een mooi bedrag, 2.5 miljoen euro.

Carriere van Lars Unnerstall

In eerste fase van zijn carrière speelde de doelman voor FC Schalke 04, waar hij onder meer speelde voor Huub Stevens. Na 34 wedstrijden in het eerste werd duidelijk dat hij niet bij FC Schalke 04 kon doorbreken en kwam in de Bundesliga 2. terecht, een leuke competitie, maar met relatief weinig doorgroeimogelijkheden. Mede hierdoor kon VVV Venlo hem overtuigen financieel in te leveren, voor de kansen die de Eredivisie heeft voor jonge spelers. Na een jaar VVV Venlo kreeg hij een contract aangeboden bij PSV Eindhoven, die hem weer terug verhuurde aan VVV. Na vijftien wedstrijden bij PSV en een aantal fouten werd er besloten hem te laten gaan. Hij staat nu onder contract bij FC Twente tot 2025.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]