woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieLanting: "Selectie stelde mij als aanvoerder voor, de trainer besloot anders"

Lanting: “Selectie stelde mij als aanvoerder voor, de trainer besloot anders”

Spakenburg beheerste afgelopen weken het nieuws met het wegsturen van coach Hans van de Haar en het vertrek van spits Danny van den Meiracker. Michael Lanting blikt met TweedeDivisie. org terug op de turbulente periode.

Beetje charme van Spakenburg

“Of ik in mijn voetbalcarrière ooit zo’n bewogen periode heb meegemaakt? Ja, onder Johan de Kock was het ook erg onrustig. Maar dat is ook een beetje de charme van Spakenburg. Ik las net een column op de website van Spakenburg van Johan Petersen. Hij verwoordde het wel aardig: Bij Spakenburg is altijd reuring. Het is een club die iedereen bezig houdt en daarmee een eer om voor te spelen”, stelt Lanting.

Evaluatie liep uit de hand

Hij gaat ook in op de reden voor het vertrek van trainer Van de Haar: “Tijdens de winterstop voerden we met de spelersraad een gesprek met Hans. Hij vroeg ons de eerste seizoenshelft te evalueren. Dat gesprek werd veel langer dan gepland en een aantal jongens hebben daarin hun zorgen uitgesproken. Daarna zijn de uitkomsten van het gesprek besproken met de voltallige selectie en daarna de technische commissie. Die zag er aanleiding toe om met het bestuur te gaan praten, wat heeft geleid tot het vertrek van de trainer.” Maar wat waren die kritische punten dan, vraagt iedereen zich af: “Het bestuur heeft ons verzocht om daar niet inhoudelijk op in te gaan, maar te verwijzen naar de verklaring die is gepubliceerd.”

Gedwongen door Van de Haar

Opvallend is dat Danny van den Meiracker geen deel uitmaakt van de spelersraad: “Danny begon het seizoen wel als één van de leden, maar is er uitgestapt al vrij snel. Hij vindt zichzelf er niet het type persoon voor en voelt zich niet op zijn gemak in zo’n rol. Danny heeft ook nooit aanvoerder willen zijn, maar werd daartoe in feite gedwongen door Hans van de Haar, die hem verantwoordelijkheid wilde geven zodat hij zich qua gedrag hopelijk binnen de kaders zou blijven, omdat dat in het verleden een aantal keer is misgegaan.”

Selectie stelde voor dat ik band kreeg

Met het vertrek van Van den Meiracker was ook de rol van aanvoerder weer vacant: “Tot dit seizoen was ik de aanvoerder”, vertelt Lanting. “En binnen de selectie is ook voorgesteld dat ik die band weer zou gaan dragen. De technische staf heeft echter gekozen voor Phillip Ties. Dat is ook prima. Wellicht heeft dat ook met de toekomst te maken.”

Telefoon is al aantal keer gegaan

Lanting heeft immers een aflopend contract bij de Blauwen en sprak nog niet over contractverlenging met de technische commissie: “Sowieso zijn er nog weinig gesprekken met spelers gevoerd, lijkt het. Ik wacht rustig af. De kans bestaat dat ik vertrek bij Spakenburg. Mijn telefoon is al een aantal keer gegaan, met name in de periode dat ik nauwelijks speelde. Het is mijn wens om zolang mogelijk op een zo hoog mogelijk niveau te spelen, dus dan denk ik aan de Tweede of Derde Divisie. Ik heb ook al wel oriënterend gesproken, maar ik wacht nog even met beslissen.”

Juiste antwoord te geven

En voor de nabije toekomst? “Door alles wat gebeurd is voelen we als groep wel druk om als spelers nu het juiste antwoord te geven en nog wat te maken van de tweede seizoenshelft. De subtop moet daarin zeker haalbaar zijn. De sfeer is eigenlijk ook prima. Sinds de wedstrijd tegen Jong AZ is daarin een soort omslag gekomen en proef ik dat het vertrouwen in onze eigen kwaliteiten weer groeiend is.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD