dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieLanting: "Ik mis onze over-mijn-lijk mentaliteit"

Lanting: “Ik mis onze over-mijn-lijk mentaliteit”

Spakenburg-middenvelder Michael Lanting maakt zich ernstige zorgen over de gelatenheid binnen de selectie van Spakenburg, dat zaterdag met 1-2 verloor van directe concurrent Koninklijke HFC. “In deze fase telt alleen het resultaat. Maar ik zie bij ons niet de over-mijn-lijk mentaliteit die deze situatie vraagt. We zijn niet meedogenloos en ik vraag me af of het besef er bij iedereen wel is wat er gevraagd wordt bij degradatievoetbal. Ik proef gelatenheid, het lijkt of sommige spelers denken dat het vanzelf wel goed komt. Maar juist die houding kan wel eens de doodsteek worden, omdat de tijd om het tijd te keren steeds korter wordt.”

Goed achterlaten

De Almeerder gaat vertrekken bij de Blauwen. Juist daarom doet hij zijn stinkende best: “Ik wil mijn medespelers goed achterlaten. Daarom eis ik van mijzelf dat ik elke week minimaal 110 procent geef, maar het lijkt me dat als je hier volgend seizoen ook nog een contract hebt dat je dan wel 130 procent geeft, toch?”

Spakenburg gaat niet meer bellen

De middenvelder verwacht niet dat de club, ondanks zijn spel en houding in het veld, alsnog wil praten over contractverlenging: “Geloof me: Spakenburg gaat niet meer bellen om toch nog te praten. De mensen die het beleid maken hebben blijkbaar weloverwogen ervoor gekozen dat ik vertrek. Om die reden ben ik ook in vergevorderd stadium met een nieuwe club en dat zal binnenkort wel bekend worden, verwacht ik.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD