Volg ons
Michael Lanting Spakenburg Wilshon Lima Barendrecht

Tweede Divisie

Lanting: “Ik mis onze over-mijn-lijk mentaliteit”

Lanting: “Ik mis onze over-mijn-lijk mentaliteit”

Spakenburg-middenvelder Michael Lanting maakt zich ernstige zorgen over de gelatenheid binnen de selectie van Spakenburg, dat zaterdag met 1-2 verloor van directe concurrent Koninklijke HFC. “In deze fase telt alleen het resultaat. Maar ik zie bij ons niet de over-mijn-lijk mentaliteit die deze situatie vraagt. We zijn niet meedogenloos en ik vraag me af of het besef er bij iedereen wel is wat er gevraagd wordt bij degradatievoetbal. Ik proef gelatenheid, het lijkt of sommige spelers denken dat het vanzelf wel goed komt. Maar juist die houding kan wel eens de doodsteek worden, omdat de tijd om het tijd te keren steeds korter wordt.”

Goed achterlaten

De Almeerder gaat vertrekken bij de Blauwen. Juist daarom doet hij zijn stinkende best: “Ik wil mijn medespelers goed achterlaten. Daarom eis ik van mijzelf dat ik elke week minimaal 110 procent geef, maar het lijkt me dat als je hier volgend seizoen ook nog een contract hebt dat je dan wel 130 procent geeft, toch?”

Spakenburg gaat niet meer bellen

De middenvelder verwacht niet dat de club, ondanks zijn spel en houding in het veld, alsnog wil praten over contractverlenging: “Geloof me: Spakenburg gaat niet meer bellen om toch nog te praten. De mensen die het beleid maken hebben blijkbaar weloverwogen ervoor gekozen dat ik vertrek. Om die reden ben ik ook in vergevorderd stadium met een nieuwe club en dat zal binnenkort wel bekend worden, verwacht ik.”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie