dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieLanting haalt uit: ‘Technische commissie medeverantwoordelijk’

Lanting haalt uit: ‘Technische commissie medeverantwoordelijk’

Met tranen in zijn ogen stapte Michael Lanting van het veld. Emotie na een dramatisch jaar met Spakenburg, dat zaterdag beslecht werd met degradatie: “De degradatie doet ontzettend veel pijn. Er is dit jaar zoveel misgegaan, zoveel incidenten. Niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten. Ik heb de technische commissie, en dan met name Melrik Beukers, al tijden niet gezien bij het elftal, maar ondertussen bemoeit hij zich wel op donderdagavond met de opstelling en dergelijke”, foeterde hij tegenover Tweede Divisie.org.

Samenstelling van de selectie

“Daarmee wil ik zeker niet de schuld afschuiven, want wij als spelers zijn verantwoordelijk. Maar ook de technische commissie moet wat mij betreft in de spiegel kijken. Het begint al met de samenstelling van de selectie. Want van de vier jaar dat ik hier nu voetbal, hadden we dit seizoen kwalitatief de minste groep. Ik vraag me dan ook af of de technische commissie niet beter gewoon weer supporters zouden moeten worden in plaats van beleidsbepalers. Er zijn zoveel incidenten niet goed gemanaged, onlangs nog rond Kees Tol. Ik betwijfel of dat onder Jan van Diermen ook zo was gebeurd.”

Doodsteek

Lanting zag hoe Spakenburg opnieuw een ongelukkige nederlaag leed tegen Rijnsburgse Boys: “Vooral na de 2-1 hadden we Rijnsburg echt plat liggen. We waren heer en meester. Spelers van Rijnsburg zeiden in het veld ook dat ze er niet meer in geloofden. Maar dan is het één kaats en de 2-2 valt. Dat was de doodsteek voor ons.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD