Volg ons
Michael Lanting Spakenburg

Tweede Divisie

Lanting haalt uit: ‘Technische commissie medeverantwoordelijk’

Lanting haalt uit: ‘Technische commissie medeverantwoordelijk’

Met tranen in zijn ogen stapte Michael Lanting van het veld. Emotie na een dramatisch jaar met Spakenburg, dat zaterdag beslecht werd met degradatie: “De degradatie doet ontzettend veel pijn. Er is dit jaar zoveel misgegaan, zoveel incidenten. Niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten. Ik heb de technische commissie, en dan met name Melrik Beukers, al tijden niet gezien bij het elftal, maar ondertussen bemoeit hij zich wel op donderdagavond met de opstelling en dergelijke”, foeterde hij tegenover Tweede Divisie.org.

Samenstelling van de selectie

“Daarmee wil ik zeker niet de schuld afschuiven, want wij als spelers zijn verantwoordelijk. Maar ook de technische commissie moet wat mij betreft in de spiegel kijken. Het begint al met de samenstelling van de selectie. Want van de vier jaar dat ik hier nu voetbal, hadden we dit seizoen kwalitatief de minste groep. Ik vraag me dan ook af of de technische commissie niet beter gewoon weer supporters zouden moeten worden in plaats van beleidsbepalers. Er zijn zoveel incidenten niet goed gemanaged, onlangs nog rond Kees Tol. Ik betwijfel of dat onder Jan van Diermen ook zo was gebeurd.”

Doodsteek

Lanting zag hoe Spakenburg opnieuw een ongelukkige nederlaag leed tegen Rijnsburgse Boys: “Vooral na de 2-1 hadden we Rijnsburg echt plat liggen. We waren heer en meester. Spelers van Rijnsburg zeiden in het veld ook dat ze er niet meer in geloofden. Maar dan is het één kaats en de 2-2 valt. Dat was de doodsteek voor ons.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie