woensdag, februari 1, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsAFCLandvreugd tevreden na wederopstanding AFC: 'We kunnen kampioen worden'

Landvreugd tevreden na wederopstanding AFC: ‘We kunnen kampioen worden’

,,Wij zijn geen titelkandidaat”, zei spits Raily Ignacio na de 5-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels. Zelden zal een uitspraak als deze zo ver bij het spelbeeld een week later hebben gelegen. AFC revancheerde zich op De Krom voor de nederlaag een week eerder en liet titelkandidaat Katwijk puntloos achter. Trainer Ulrich Landvreugd kon na een goede wedstrijd van zijn ploeg niets anders dan de uitspraak van zijn spits rectificeren. ,,We kunnen kampioen worden.”

Voordat Landvreugd die rectificatie kon doen, moest zijn ploeg wel om zien te gaan met de druk die er op de uitwedstrijd tegen Katwijk lag. ,,We mochten vandaag in ieder geval niet verliezen,” gaf de coach van de regerend landskampioen aan in gesprek met Voetbal247.nl. Niettemin startten de Amsterdammers voortvarend op De Krom. ,,We hebben het initiatief genomen uit bij Katwijk en hadden bij rust met twee of drie doelpunten verschil voor moeten staan,” stelt Landvreugd. ,,Ook na rust krijgen we nog drie goede kansen.” Omdat het rendement uit die kansen minimaal was en Katwijk kort na de 0-1 nog op gelijke hoogte kwam, bleef de wedstrijd tot het eind een wedstrijd. ,,Hij had in de slotfase nog zomaar kunnen vallen.”

De voornaamste reden dat de wedstrijd tot het eind toe nog de andere kant op kon vallen, moest Landvreugd vooral zoeken bij zijn eigen ploeg. Waar afgelopen seizoen AFC niet van zijn stuk te brengen was, zochten de Amsterdammers het tegen Katwijk ook in de minder fraaie kanten van het voetbal. Het broze vertrouwen was echter het meest te zien in het half uur na de 1-2. Ondanks het feit dat Katwijk steeds meer risico’s moest nemen om een gelijkmaker te forceren, leek AFC niet meer voluit te durven profiteren van de geboden ruimte. ,,We zochten na moeilijke weken een beetje naar een strohalm,” verklaart Landvreugd de twijfel.

,,We kunnen goed voetballen, maar het draait nog niet helemaal. Daarnaast kregen we te maken met tegenslagen. Ook tegen IJsselmeervogels speelden we een goede eerste helft, maar na de 2-1 zijn we het kwijt,” zegt Landvreugd. ,,Wanneer je goed start aan het seizoen geeft dat niet alleen punten, maar ook vrijheid in het hoofd. Die vrijheid heb je nodig om tot goed voetbal te komen. Tot vandaag hadden we die nog niet.” Na de 1-2 overwinning is de aansluiting met de brede subtop achter IJsselmeervogels wel gevonden en is AFC weer een factor om rekening mee te houden. ,,Hier kunnen we op voortborduren”, was dan ook de conclusie van een tevreden Ulrich Landvreugd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD