Volg ons

AFC

Landvreugd en Grünholz eindelijk toegelaten tot cursus Coach Betaald Voetbal

Landvreugd en Grünholz eindelijk toegelaten tot cursus Coach Betaald Voetbal

AFC-trainer Ulrich Landvreugd en Quick Boys-coach Edwin Grünholz mogen komend jaar starten aan de UEFA Pro opleiding, het vroegere Coach Betaald Voetbal. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt.

Vooral voor Grünholz zal de toelating voelen als een grote opluchting. De Hagenaar werd in het verleden meerdere malen afgewezen, tot zijn grote frustratie. Hij zei daarover in 2019 in De Telegraaf: ,,Verschrikkelijk dat het me opnieuw niet is gegund door de KNVB om de cursus te volgen.” Ook Landvreugd liet in het verleden al doorschemeren dat hij graag aan de cursus deel wilde nemen. Beide coaches waren in het verleden als speler prof. Ook Roeland ten Berge is toegelaten tot de opleiding. Hij was tot 2017 trainer bij DVS’33.

Thomas van der Staak, manager KNVB Academie: ,,Mooi om deze tien deelnemers volgend jaar te mogen verwelkomen op de UEFA Pro opleiding. Na een zorgvuldige selectie, die wij samen hebben verricht met vertegenwoordigers uit het betaald voetbal, VVON en CBV, ben ik er van overtuigd dat we weer veel kwaliteit op de opleiding krijgen.’’

Andere kandidaten zijn Remko Bicentini, Ivar van Dinteren, Leeroy Echteld, Robert Franssen, Kenneth Goudmijn, Adil Ramzi en Robbie Servais. De UEFA Pro opleiding 2021/’22 gaat in mei 2021 van start en geeft bij succesvolle voltooiing de mogelijkheid om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in het betaald voetbal.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over AFC