maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAFCLandvreugd en Grünholz eindelijk toegelaten tot cursus Coach Betaald Voetbal

Landvreugd en Grünholz eindelijk toegelaten tot cursus Coach Betaald Voetbal

AFC-trainer Ulrich Landvreugd en Quick Boys-coach Edwin Grünholz mogen komend jaar starten aan de UEFA Pro opleiding, het vroegere Coach Betaald Voetbal. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt.

Vooral voor Grünholz zal de toelating voelen als een grote opluchting. De Hagenaar werd in het verleden meerdere malen afgewezen, tot zijn grote frustratie. Hij zei daarover in 2019 in De Telegraaf: ,,Verschrikkelijk dat het me opnieuw niet is gegund door de KNVB om de cursus te volgen.” Ook Landvreugd liet in het verleden al doorschemeren dat hij graag aan de cursus deel wilde nemen. Beide coaches waren in het verleden als speler prof. Ook Roeland ten Berge is toegelaten tot de opleiding. Hij was tot 2017 trainer bij DVS’33.

Thomas van der Staak, manager KNVB Academie: ,,Mooi om deze tien deelnemers volgend jaar te mogen verwelkomen op de UEFA Pro opleiding. Na een zorgvuldige selectie, die wij samen hebben verricht met vertegenwoordigers uit het betaald voetbal, VVON en CBV, ben ik er van overtuigd dat we weer veel kwaliteit op de opleiding krijgen.’’

Andere kandidaten zijn Remko Bicentini, Ivar van Dinteren, Leeroy Echteld, Robert Franssen, Kenneth Goudmijn, Adil Ramzi en Robbie Servais. De UEFA Pro opleiding 2021/’22 gaat in mei 2021 van start en geeft bij succesvolle voltooiing de mogelijkheid om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in het betaald voetbal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD