zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieLammers: "Jong Vitesse wil naar Jupiler League"

Lammers: “Jong Vitesse wil naar Jupiler League”

Jong Vitesse heeft de ambitie om de stap te maken naar de Jupiler League. Dat zegt coach John Lammers in gesprek met TweedeDivisie.org. “De club zou graag met het team in de Jupiler League spelen. Dat is ook ideaal omdat je op vrijdag en maandag speelt en zo beter A-selectie spelers die bij het eerste niet meedoen of kort invallen kunt inpassen. Als beide teams op zaterdag spelen is dat lastiger.”

Veel blessureleed

Dat Jong Vitesse vooralsnog geen rol van betekenis kan spelen in de top van de Tweede Divisie wijt Lammers aan blessures: “We begonnen het seizoen met een selectie van 13 spelers, profjes met een klein contractje. Daarnaast zouden drie geblesseerde spelers later aanhaken. Maar we hebben te maken met veel blessureleed, onder meer 3 kruisbandblessures, waardoor van die 13 spelers er op een gegeven moment 8 geblesseerd waren. Daardoor moeten we noodgedwongen putten uit het -19 team. Sommige spelers pakken het goed op, maar anderen zijn er nog niet helemaal klaar voor.”

Grotere groep nodig

Waarom Jong AZ dan wel zo goed presteert? “Jong AZ werkt met een selectie van 16 spelers plus 2 keepers. Om een gooi te doen naar promotie hebben wij ook een grotere groep nodig.” Lammers vervolgt: “Talentontwikkeling is het belangrijkste voor ons, maar dat gaat wel gepaard met resultaten. Als je wedstrijden als tegen Katwijk wint, word je beter als voetballer.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD