dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieLamlendig Go Ahead Eagles verliest opnieuw, RKC verslaat Helmond

Lamlendig Go Ahead Eagles verliest opnieuw, RKC verslaat Helmond

FC Den Bosch is bezig aan een indrukwekkende reeks. De Brabantse formatie bleef voor de elfde keer ongeslagen en stortte Go Ahead Eagles nog dieper in crisis: 3-0. RKC versloeg Helmond Sport nipt: 1-0.

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles
Met het wegsturen van technisch manager Dennis Bekking hoopte Go Ahead Eagles wellicht op een shockeffect, maar na de 3-0 nederlaag op bezoek bij FC Den Bosch is de vraag gerechtvaardigd of de spelers van de Deventer ploeg nog wel bereid zijn te strijden voor coach Leon Vlemmings. Al na negen minuten maakte Jort van der Sande er 1-0 van uit een rebound op het afstandschot van Muhammed Mert. Binnen het half uur was de spits opnieuw trefzeker, ditmaal op aangeven van Oussama Bouyaghlafen. Bij rust keek Eagles reeds tegen een 3-0 achterstand aan. Nu was Van der Sande de aangever en kopte Niek Vossebelt raak.

Na de pauze nam FC Den Bosch iets gas terug, al bleef het bij vlagen prachtig combineren. De thuisploeg claimde nog een strafschop, maar kreeg die niet. Evengoed boekte het een dikverdiende 3-0 zege op Go Ahead Eagles en is het bovendien reeds elf duels ongeslagen.

RKC Waalwijk – Helmond Sport
Helmond Sport bevindt zich na een opleving weer in een mindere fase. De ploeg van coach Roy Hendriksen leed op bezoek bij RKC Waalwijk haar derde nederlaag op rij. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door de geclaimde, maar niet gegeven strafschoppen aan beide zijdes. Na rust maakte een goede actie van Chovanie Amatkarijo het verschil. Hij stelde Serginho Greene in staat om eenvoudig de 1-0 binnen te tikken. Een kwartier voor tijd kreeg Robert Braber een fraaie kans op de 1-1, maar hij kreeg de bal niet goed op doel. En omdat in blessuretijd een treffer van Helmond werd afgekeurd, behield RKC de 1-0 voorsprong.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD