maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisieLaatste Eredivisie wedstrijd in 2021, Sparta – RKC

Laatste Eredivisie wedstrijd in 2021, Sparta – RKC

Vanavond ontvangt Sparta Rotterdam op het kasteel RKC Waalwijk. De twee ploegen staan op de 17e (Sparta) en 15e (RKC) plaatst, voor beide ploegen is dit een belangrijke wedstrijd. Het zal de laatste Eredivisie wedstrijd zijn van het kalenderjaar, de spelers zullen dan tot rust kunnen komen tijdens de winterstop. Op 14 januari staat de eerste wedstrijd van 2022 op het programma, PEC Zwolle – Willem II.  

De vorige wedstrijd tussen Sparta en RKC werd 1-0 voor RKC, toen besliste Kramer in de 89e minuut de wedstrijd. Dat was een wedstrijd met redelijk weinig grote kansen, het is de hoop dat het vanavond spannender wordt.

Sparta Rotterdam wist deze week nog knap een punt te pakken tegen Vitesse, de wedstrijd werd in het slot beslist door Sven Mijnans. Hij scoorde in de 93e minuut zijn tweede doelpunt van de avond. De eindstand van de wedstrijd was 2-2, wanneer Sparta dezelfde strijdlust laat zien tegen RKC kan het een hele mooie wedstrijd worden.

Kramer terug in de basis

Het lijkt erop dat de Michiel Kramer, de spits met een verleden bij Sparta, terugkeert in de basis. De afgelopen weken had hij last van een knieblessure. De spits was al vijf keer trefzeker in de Eredivisie, daarmee staat hij een goal achter clubtopscoorder Jens Odgaard.

RKC speelde de deze week thuis tegen een sterker PSV, de Eindhovenaren wisten vrij gemakkelijk te winnen met 1-4. Het zal van belang zijn dat de ploeg van Joseph Oosting verdient beter staat.

De wedstrijd Sparta Rotterdam tegen RKC Waalwijk begint donderdag 23 december om 21:00, bij een overwinnen voor Sparta zullen de beide teams gelijk staan in punten (15).

Verder speelt ook PSV tegen Go Ahead Eagles op donderdag 23 december om 18:45, de ploeg uit Eindhoven zal bij een overwinning als nummer 1 de winterstop in gaan.

Op Voetbal247 komt er dagelijks voetbalnieuws, betting tips en broker reviews net als op Wettanbieterbonus.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]