maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisieLaatste Eredivisie speelronde van het jaar start op dinsdagavond

Laatste Eredivisie speelronde van het jaar start op dinsdagavond

Na een weekend vol spannende wedstrijden is het alweer tijd om vooruit te kijken. Het is deze week alweer de laatste speelronde voor de winterstop. Op dinsdagavond start speelronde 18 met Vitesse tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Later op de avond zal AZ het opnemen tegen FC Groningen. Dit zijn de enige wedstrijden op de dinsdagavond. Er zal ook gespeeld worden op woensdag en donderdag.

Vitesse – PEC Zwolle

Vitesse verkeerd de afgelopen tijd in goede vorm, het is door in de Conference League, door in de KNVB-beker en staat een punt achter de nummer vier, FC Twente. Afgelopen week speelde Vitesse twee keer tegen Sparta Rotterdam. Ze wisten in beker te winnen met 2-1 en speelde gelijk tegen Sparta afgelopen zaterdag. Op papier moet het een eenvoudige wedstrijd worden voor Vitesse, maar PEC Zwolle lijkt nieuwe energie te hebben sinds de komst van trainer Dick Schreuder. Het pakt dan niet heel veel punten, maar laat bij vlagen beter voetbal zien.

De wedstrijd Vitesse – PEC Zwolle begint dinsdag 21 december om 18:45.

AZ Alkmaar – FC Groningen

Afgelopen weekend wist de club uit Alkmaar te winnen van Willen II. Invaller Albert Gudmundsson zorgde voor een spectaculair slot, hij wist met hulp van Willen II doelman Timon Wellenreuther een penalty te benutten en later scoorde hij ook nog twee keer. Hij bepaalde de eindstand met zijn twee treffers, 4-1. FC Groningen heeft met Strand Larsen een spits waar AZ voor moet oppassen. De Noorse spits scoorde in de afgelopen 8 wedstrijden maar liefst 9 keer. Ook afgelopen weekend was hij weer trefzeker, helaas won zijn club niet. Het verloor met 4-2 uit bij Heracles Almelo.

AZ Alkmaar – FC Groningen start dinsdag 21 december om 21:00, het zal de laatste wedstrijd zijn voor beide ploegen voor de winterstop.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]