woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieKyle Doesburg klopt op de deur bij ASWH

Kyle Doesburg klopt op de deur bij ASWH

Het draait dit seizoen nog niet echt soepel bij ASWH. Reden voor Kyle Doesburg, die vaker op de reservebank zit dan hem lief is, om te pleiten voor meer speelkansen in het team van coach Jack van den Berg.

Hoor te spelen
,,We spelen de laatste tijd wel erg vaak gelijk en dan moet je als trainer misschien eens iets anders proberen, zoals spelen met drie spitsen”, stelt Doesburg in het AD. “Daar was ik de dupe van. Klopt, ik ben topscorer. Maar de trainer maakt de keuzes. Ik ben blij dat ik met mijn invalbeurt belangrijk kon zijn door de 0-1 binnen te koppen en zo te laten zien dat ik vind dat ik hoor te spelen.”

Kapsones
Van den Berg erkent dat het aanvallend nog niet lekker loopt bij zijn ploeg: ,,Ik ben ontevreden over het aanvallende gedeelte. Ismail Yildirim is balvaster, terwijl Kyle in zijn aanname wat meer problemen heeft. Hij is de perfecte pinchhitter, dat bleek ook nu weer. Misschien heeft Kyle wel meer recht om te spelen dan Peter de Lange, die een aantal wedstrijden heel matig heeft gespeeld. Peter is ons aanspeelpunt, die haal je er niet zomaar uit. Hoewel hij groot en sterk oogt, is Kyle dat veel minder. Hij is geen echte spits, meer iemand die vanaf de zijkant naar binnen komt.” Om daaraan toe te voegen: ,,Voetbal is een moeilijk spelletje. Als je een paar wedstrijden achter elkaar wint, zou je als trainer haast kapsones krijgen. Maar je ziet het, drie maanden later weet je het niet meer.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD