maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKunstgrasveld FC Lienden afgekeurd; hoop op redding

Kunstgrasveld FC Lienden afgekeurd; hoop op redding

FC Lienden lijkt toch deze zomer nog een nieuw kunstgrasveld te kunnen aanleggen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren is bereid mee te betalen aan een nieuw kunstgrasveld, zo meldt voorzitter Dick van Ommeren van FC Lienden aan Omroep Gelderland.

Toekomst op het spel

De Betuwse club zit dringend verlegen om een nieuw kunstgrasveld, nadat de KNVB de huidige mat recentelijk afkeurde. Die mat is ruim tien jaar oud en zou volgens de voetbalbond gevaarlijk zijn voor de bespelers ervan. Volgens het clubbestuur staat de toekomst van de club op het spel wanneer er geen vervangend veld wordt aangelegd, maar de club is daarbij afhankelijk van gemeentelijke steun.

Steun lijkt er te komen

Die steun lijkt er te komen. Een gesprek tussen wethouder Sietske Klein-De Jong en voorzitter Van Ommeren had als resultaat de toezegging dat het college geld wil vrijmaken om de club uit de brand te helpen. Echter, als eis is wel gesteld dat FC Lienden ook meebetaalt aan het nieuwe kunstgrasveld. Daarnaast moet de gemeenteraad nog instemmen met de steun.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD