Volg ons
FC Lienden elftalfoto 2016-2017

Tweede Divisie

Kunstgrasveld FC Lienden afgekeurd; hoop op redding

Kunstgrasveld FC Lienden afgekeurd; hoop op redding

FC Lienden lijkt toch deze zomer nog een nieuw kunstgrasveld te kunnen aanleggen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren is bereid mee te betalen aan een nieuw kunstgrasveld, zo meldt voorzitter Dick van Ommeren van FC Lienden aan Omroep Gelderland.

Toekomst op het spel

De Betuwse club zit dringend verlegen om een nieuw kunstgrasveld, nadat de KNVB de huidige mat recentelijk afkeurde. Die mat is ruim tien jaar oud en zou volgens de voetbalbond gevaarlijk zijn voor de bespelers ervan. Volgens het clubbestuur staat de toekomst van de club op het spel wanneer er geen vervangend veld wordt aangelegd, maar de club is daarbij afhankelijk van gemeentelijke steun.

Steun lijkt er te komen

Die steun lijkt er te komen. Een gesprek tussen wethouder Sietske Klein-De Jong en voorzitter Van Ommeren had als resultaat de toezegging dat het college geld wil vrijmaken om de club uit de brand te helpen. Echter, als eis is wel gesteld dat FC Lienden ook meebetaalt aan het nieuwe kunstgrasveld. Daarnaast moet de gemeenteraad nog instemmen met de steun.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie