woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsADO Den HaagKunnen FC Eindhoven en ADO Den Haag nog richting plek twee?

Kunnen FC Eindhoven en ADO Den Haag nog richting plek twee?

Speelronde 32 van de Eerste Divisie is in twee delen gesplitst. In het eerste deel worden dit weekend in drie dagen zes wedstrijden gespeeld en komen twee van de vier kanshebbers in de strijd om de vierde periodetitel in actie. Op maandag 4 april spelen de vier beloftenteams thuiswedstrijden tegen NAC, FC Volendam, TOP Oss en Roda JC. Vanavond worden er twee wedstrijden gespeeld.

FC Eindhoven- De Graafschap

In het Jan Louwers Stadion spelen vanavond om 21.00 uur de grootste verrassing en de grootste teleurstelling van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie tegen elkaar. FC Eindhoven staat knap op de vierde plaats, is al dertien wedstrijden ongeslagen en lijkt welhaast zeker van een plek in de nacompetitie met een voorsprong van elf punten op de negende positie. Op plek negen staat De Graafschap dat inmiddels al zes wedstrijden zonder overwinning is en de laatste drie wedstrijden verloor. Door deze dramatische reeks verloor trainer Reinier Robbemond niet alleen zijn functie, maar zakte de club uit Doetinchem naar de negende positie. Om niet afhankelijk te worden van de uitkomst van de strijd om de vierde periodetitel moet De Graafschap onder leiding van interim-trainer Jan Vreman weer winnen. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen op De Vijverberg in een 0-0 remise. Bij FC Eindhoven ontbreken Bogaers en clubtopscorer Sleegers vanavond.

FC Dordrecht- ADO Den Haag

In de schaduwkant van de ranglijst is FC Dordrecht aan een prima tweede seizoenshelft bezig. De ploeg van trainer Santoni pakte na de winterstop 18 punten in elf wedstrijden en staat inmiddels op de zeventiende plek. De vierde periodetitel is de ploeg uit Dordrecht echter slecht begonnen met twee nederlagen en een gelijkspel, waardoor in het restant van het seizoen de strijd om een zo hoog mogelijke eindklassering resteert. Ondanks bovengemiddeld keeperswerk van doelman Bossin is de defensie van FC Dordrecht het meest gepasseerd van de Eerste Divisie. ADO Den Haag hoopt vanavond dan ook drie punten te veroveren in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Wint ADO Den Haag na de inhaalwedstrijd van maandagavond tegen Telstar (2-1) vanavond weer stijgt het naar de vijfde plek en blijft er gezien het resterende programma hoop op een eindrangschikking in de top twee. Eind november won ADO Den Haag in eigen huis met duidelijke cijfers van de buurman: 5-1. De na dit seizoen naar FC Twente vertrekkende Steijn was toen driemaal trefzeker. Kishna, Verheijdt en Hölscher waren destijds de andere doelpuntenmakers.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]