woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Kritiek amateurclubs op beloftenteams is te makkelijk'

‘Kritiek amateurclubs op beloftenteams is te makkelijk’

Hij zat samen met onder meer met onder meer Marcel Brands (PSV), Hans Smulders (ex-FC Eindhoven) en nog twee vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal in een werkgroep ‘Optimalisering licentie-eisen’ en is erevoorzitter van UNA en: Jos Blatter. In het Eindhovens Dagblad uit hij scherpe kritiek op de houding van amateurclubs tegenover beloftenteams.

Golf aan negatieve publiciteit
Het negativisme rondom de instroming van beloftenteams in de Tweede en Derde divisie stoort hem: ,,De vraag is wat de clubs nou willen”, zegt Blatter in de krant. ,,In 2014 riepen we met z’n allen dat de kwaliteit van het Nederlandse voetbal omhoog moest door de sterkste teams via de voetbalpiramide bij elkaar te brengen. Een grote meerderheid was het eens om beloftenteams in te laten stromen. Om weerstand te bieden en spelers te laten ontwikkelen. Simpel, toch? Vervolgens komt er een golf aan negatieve publiciteit los omdat die Jong-teams telkens met een ander team spelen, geen publiek meebrengen en dat er op wisselende aanvangstijden wordt afgetrapt. Veel te gemakkelijk. Er zal best aan het model mét beloftenteams geschaafd moeten worden, maar dan wel met de achtergrond dat de kwaliteit er niet onder lijdt.”

Zaterdagvoetbal
Blatter heeft bovendien een uitgesproken mening over de invloed van het zaterdagvoetbal: ,,We zijn het enige land in de wereld waar het zaterdag- en zondagvoetbal gescheiden is. Het is vanuit het zaterdagvoetbal, nota bene een derde deel van voetballend Nederland, alleen maar nemen en niets geven. Onvoorstelbaar. Zondagclubs zijn bereid om op hun zaterdag te gaan spelen en daar staat amper iets tegenover.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD