woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKrankzinnig begin bij Excelsior M - Spakenburg, GVVV loopt in op AZ

Krankzinnig begin bij Excelsior M – Spakenburg, GVVV loopt in op AZ

Het meest besproken moment bij de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en Spakenburg vond al plaats in de eerste minuut. Spakenburg-doelman Richard Arends kreeg rood, maar ondanks dat het team van trainer Hans van de Haar vrijwel de gehele wedstrijd met een man minder speelde, werd er wel gelijk gespeeld: 1-1. GVVV speelde de derde topper in korte tijd en wist dit keer wel te winnen. Het werd 2-3 tegen Kozakken Boys.

Bizarre openingsfase in Maassluis

De wedstrijd was pas een minuut oud toen scheidsrechter Van den Elzen direct zijn stempel op de wedstrijd drukte. Doelman Richard Arends kreeg de snelste rode kaart in de Tweede Divisie. De sluitpost had contact met aanvaller Kevin Dercks en de arbiter beoordeelde dat als natrappen en gaf zonder aarzelen een rode kaart én een penalty voor de thuisploeg. Niet alleen voor Arends was het al gelijk einde wedstrijd, dat gold ook voor Kees Pier Tol. Hij werd ook slachtoffer van de rode kaart en moest plaatsmaken voor doelman Theo Timmermans. De goalie begon overigens voortreffelijk aan zijn wedstrijd, want hij keerde meteen de strafschop, die werd genomen door Stephan Kruithof.

Door het sensationele begin van de wedstrijd was meteen duidelijk dat Spakenburg zou loeren op een buitenkans. Excelsior M domineerde zodoende de gehele eerste helft, maar had moeite om een gaatje te vinden. Vincent van den Berg werd regelmatig gevaarlijk, maar vond vaak Timmermans op zijn weg. Richting het einde van de eerste helft verschalkte Van den Berg de ingevallen keeper wel en was het 1-0 voor de thuisploeg.

In de tweede helft lukte het Excelsior M niet om door te drukken. Ondanks dat de gastheren met een man meer op het veld stonden, lukte het ze nauwelijks om de vrije man te vinden. Spakenburg loerde op een buitenkansje. Omdat het team van trainer Jeroen Rijsdijk niet in staat was om de 2-0 te maken en daarmee al het geloof in een goed resultaat voor Spakenburg weg te nemen, werden de gasten steeds brutaler. Dit resulteerde vlak voor tijd in de 1-1. Na een verre inworp kwam de bal voor de voeten van Niels Buitenhuijs en hij schoot de gelijkmaker binnen. De Blauwen roken vanaf dat moment bloed en zetten zelfs aan, om voor de winst te gaan. Dat zat er, ondanks wat kansjes niet in.

GVVV wint na twee nederlagen

GVVV ging de voorgaande twee wedstrijden onderuit. In de toppers tegen Jong AZ en AFC gaf het team van trainer John de Wolf niet thuis, maar tegen Kozakken Boys pakte GVVV weer eens drie punten: 2-3. Het was van begin tot eind een boeiende strijd. Al heel snel werd het door een eigen doelpunt van Bart Hulsbos 1-0 voor Kozakken Boys. Daarna waren er kansen aan beide kanten, maar waren het de bezoekers uit Veenendaal die scoorden. Patrick Heesakkers maakte 1-1. De 1-2 werd in de tweede helft gemaakt door Rodny Hofman. De verdediger trof doel met een pegel vanaf dertig meter.

Met nog een klein kwartier voor de boeg leek de wedstrijd ondanks een achterstand toch richting Kozakken Boys te kantelen. Danny de Leew van GVVV kreeg een rode kaart en dus lagen er in het restant van het duel kansen voor het team van trainer Danny Buijs om gelijk te maken. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Robin Mulder maakte 1-3 en leek daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Dat lukte GVVV echter niet, want Quentin Jakoba maakte nog de 2-3 in de 88ste minuut. Kozakken Boys probeerde het nog wel, maar kwam niet meer tot scoren op De Zwaaijer. Door de zege loopt GVVV uit op KB en wint het twee punten ten opzichte van Jong AZ, dat gelijk speelde.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD