zaterdag, 18 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCKraker Go Ahead Eagles - NEC onbeslist, ook Almere City en FC...

Kraker Go Ahead Eagles – NEC onbeslist, ook Almere City en FC Den Bosch delen punten

Misschien stond er wel te veel druk op de kraker tussen Go Ahead Eagles en NEC in de Adelaarshorst. De titelkandidaten, vorig seizoen beiden gedegradeerd uit de Eredivisie, maakten er vooral een zeer interessante beginfase van.

Sven Braken bewees direct in zijn eerste wedstrijd zijn waarde voor NEC door uit een rebound al na elf minuten voor een Nijmeegse voorsprong te zorgen. Die bleek echter van korte duur, want een bekeken schuiver van Sam Hendriks deed de Adelaarshorst ontploffen. Direct na rust waren er opnieuw goede mogelijkheden. Met name Pieter Langedijk was dichtbij een voorsprong voor de Eagles, maar hij miste net een klein beetje geluk met zijn volley.

Hendriks kreeg halverwege de tweede helft een uitgelezen kans om Eagles aan de leiding te helpen, maar zijn schuiver belandde op de paal. Zodoende bleef het in Deventer bij de 1-1 stand die na een kwartier al op het scorebord staat. NEC heeft een aardige seizoenstart met vier uit twee duels, terwijl Go Ahead Eagles nog wacht op haar eerste zege.

Almere City en FC Den Bosch schieten weinig op met remise
Zowel Almere City FC als FC Den Bosch kenden een teleurstellende start van de competitie, waardoor beiden eigenlijk in het onderlinge treffen een resultaat nodig hadden. Het was de thuisploeg die het beste uit de startblokken kwam, want een steekpass van Jeffrey Rijsdijk bood Achille Vaarnold de kans om de score te openen. City, met nieuwkomer Kevin Brands direct in de basis, greep echter na acht minuten alsnog de leiding met een waanzinnige treffer van Gaston Salasiwa, zie de video hieronder. Even daarvoor had echter ook FC Den Bosch een grote kans gehad, maar Dennis Kaars wist zich geen raad met een rebound.

Daarna zakte het duel een beetje in. Eigenlijk vanuit het niets maakte FC Den Bosch gelijk met een schot van afstand van Sven Blummel. Het had zelfs nog 1-2 kunnen worden als de vrije trap van Mert een paar centimeters meer naar binnen was gegaan. Na rust waren de kansen spaarzaam. Een paar afstandschoten zorgden voor enige opwinding, maar de grootste kans was in de slotfase opnieuw voor Muhammed Mert. Aan de andere kant kreeg Arsenio Valpoort vlak voor tijd een goede kans, maar hij schoot over. Zo eindigde het duel in een billijke 1-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD