Volg ons
Hans Kraay jr FC Lienden

Tweede Divisie

Kraay ‘happy’ met punt: “AFC is gewoon veel beter”

Kraay ‘happy’ met punt: “AFC is gewoon veel beter”

Hans Kraay junior en Ton du Chatinier konden na afloop van het gelijkspel tussen FC Lienden en AFC allebei leven met de uitslag. Beide trainers waren het er alleen ook over eens dat de Amsterdamse bezoekers bovenliggend was.

Onze kwaliteit nu niet afgerond

“Ik vond ons de eerste helft beter en had Lienden veel moeite om druk te zetten”, vertelde Du Chatinier aan FC Lienden TV. “Alleen we drukken niet door om tot score te komen. Na rust zet Lienden vroeger druk en toch kom je op voorsprong. Dat is de laatste tijd onze kwaliteit, in de slotfase score. Toch komt Lienden door onnodig balverlies en een dekkingsfout nog terug tot 1-1. Ik vind dat AFC had moeten winnen, maar ik kan hier vrede me hebben.”

Iemand van twee meter niet dekken

Kraay: “Dit was eigenlijk een 0-0-wedstrijd. AFC speelde voor rust heel goed en ze hebben een aantal hele goede spelers. Het liefst speel ik met drie aanvallers, alleen tegen de manier waarop AFC het deed kregen we het niet belopen. Of we spannen het niet. Dus moeten we heel blij zijn dat het toen nog 0-0 stond. In de rust hebben we het tactisch omgezet met twee man voorop. Toen hebben we goed grip gehad en dan verneuk je jezelf door iemand van twee meter niet te gaan dekken. Als je dan toch nog 1-1 maakt ben ik redelijk happy. Zeker over de tweede helft, maar voor rust was AFC twee à drie maten te groot.” En daarnaast had Kraay ook nog een mededeling aan iedereen die een vrije trap of corner wil nemen bij Lienden. “Zolang Fennebeumer mee doet blijft iedereen er met zijn voetbalschoenen vanaf.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie