zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKraay 'happy' met punt: "AFC is gewoon veel beter"

Kraay ‘happy’ met punt: “AFC is gewoon veel beter”

Hans Kraay junior en Ton du Chatinier konden na afloop van het gelijkspel tussen FC Lienden en AFC allebei leven met de uitslag. Beide trainers waren het er alleen ook over eens dat de Amsterdamse bezoekers bovenliggend was.

Onze kwaliteit nu niet afgerond

“Ik vond ons de eerste helft beter en had Lienden veel moeite om druk te zetten”, vertelde Du Chatinier aan FC Lienden TV. “Alleen we drukken niet door om tot score te komen. Na rust zet Lienden vroeger druk en toch kom je op voorsprong. Dat is de laatste tijd onze kwaliteit, in de slotfase score. Toch komt Lienden door onnodig balverlies en een dekkingsfout nog terug tot 1-1. Ik vind dat AFC had moeten winnen, maar ik kan hier vrede me hebben.”

Iemand van twee meter niet dekken

Kraay: “Dit was eigenlijk een 0-0-wedstrijd. AFC speelde voor rust heel goed en ze hebben een aantal hele goede spelers. Het liefst speel ik met drie aanvallers, alleen tegen de manier waarop AFC het deed kregen we het niet belopen. Of we spannen het niet. Dus moeten we heel blij zijn dat het toen nog 0-0 stond. In de rust hebben we het tactisch omgezet met twee man voorop. Toen hebben we goed grip gehad en dan verneuk je jezelf door iemand van twee meter niet te gaan dekken. Als je dan toch nog 1-1 maakt ben ik redelijk happy. Zeker over de tweede helft, maar voor rust was AFC twee à drie maten te groot.” En daarnaast had Kraay ook nog een mededeling aan iedereen die een vrije trap of corner wil nemen bij Lienden. “Zolang Fennebeumer mee doet blijft iedereen er met zijn voetbalschoenen vanaf.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD