maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKraaij jr: 'Kozakken Boys kan in middenmoot Jupiler League eindigen'

Kraaij jr: ‘Kozakken Boys kan in middenmoot Jupiler League eindigen’

Hans Kraaij jr noemde GVVV dit seizoen al de best voetballende ploeg in de Tweede Divisie, IJsselmeervogels kampioenskandidaat en de FC Lienden-coach heeft ook voor Kozakken Boys zeer lovende woorden.

FC Emmen
,,Kozakken Boys is een ploeg die je kunt vergelijken met FC Den Bosch, FC Emmen of Telstar. Die kunnen gewoon in de middenmoot van de Jupiler League eindigen”, prijst Kraaij jr de Werkendammers in De Gelderlander. ,,Een heel erg goede ploeg.”

Compacter
De kracht van Kozakken Boys bewoog hem er zelfs toe om af te wijken van zijn reguliere tactiek: ,,Normaal spelen wij erg aanvallend voetbal, maar zonder Danny van den Meiracker wilden wij het vandaag wat compacter houden. Dat hebben we een uur lang heel behoorlijk gedaan, maar daarna was het ineens weg. Dan valt de 1-1 en de 2-1 en moeten we over naar plan b: het 4-2-4-systeem. Maar het werd in de slotfase nog eerder 3-1 dan 2-2.”

Handhaving gaat lukken

FC Lienden kende de afgelopen weken een moeilijke fase. Kraaij jr is dan ook realistisch naar de tweede seizoenshelft toe: ,,Wij moeten er na de winterstop gewoon voor zorgen dat wij vier ploegen onder ons houden zodat wij ook volgend seizoen weer in de tweede divisie spelen. En dat gaat ons lukken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD