dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysKozakken Boys-TD Spaan: 'Kapitaalkrachtige clubs trekken aan onze beste spelers'

Kozakken Boys-TD Spaan: ‘Kapitaalkrachtige clubs trekken aan onze beste spelers’

Na jaren van relatief weinig personele veranderingen binnen de selectie van Kozakken Boys, verwacht technisch directeur Kees Spaan komende zomer meer mutaties. Volgens hem is de selectie enerzijds toe aan vers bloed, terwijl er ook aan de beste spelers van de Werkendammers wordt getrokken.

Beter dan Katwijk, IJsselmeervogels en Spakenburg

Over de afgelopen vier seizoenen is Kozakken Boys de meest stabiele en beste amateurclub: ,,Wij zijn in die periode dus beter geweest dan Katwijk, IJsselmeervogels of Spakenburg en nu staan wij opnieuw keurig op plaats drie. Ik houd er daarom rekening mee dat kapitaalkrachtige clubs aan onze beste spelers gaan trekken. Sterker nog, die zijn al benaderd”, zegt hij in gesprek met Regio-voetbal.nl.

FC Dordrecht
Ook voor Spaan zelf is belangstelling: ,,Ik ben door een aantal clubs benaderd. Dat heb ik Kozakken Boys gemeld. Een daarvan was FC Dordrecht waar mijn vriend Marco Bogers vertrok. Ik ben daar niet op ingegaan. Ik heb hier nog een contract tot 2019 en dat maak ik af.”

Stevige lijst opvolgers
Één van de uitdagingen die Spaan wacht is het vinden van een opvolger voor de vertrekkende Danny Buijs: ,,Danny heeft het in zich om op hoger niveau te kunnen werken, dat heeft hij bewezen. Wij hebben inmiddels een stevig lijstje met trainers die op de ontstane vacature hebben gereageerd. Daar komen dagelijks namen bij. Natuurlijk hebben wij zelf ook een aantal trainers in gedachten. Wij hebben steeds gezegd dat wij ergens in november naar dat lijstje gaan kijken. Dan gaan we zien wat haalbaar is en vaak blijft er dan niet al te veel over.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD