zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKozakken Boys TC'er Kees Spaan: 'Jaar van de waarheid'

Kozakken Boys TC’er Kees Spaan: ‘Jaar van de waarheid’

Kan Kozakken Boys zich opnieuw kronen tot beste amateurclub van Nederland, of was de knappe tweede plaats vorig seizoen achter Jong AZ boven de stand van de Werkendammers? Kees Spaan, technisch eindverantwoordelijke bij Kozakken Boys, noemt komend seizoen in het Algemeen Dagblad ‘het jaar van de waarheid’.

Slechte start is moeilijk seizoen
Opvallend is dat Spaan niet zomaar uitgaat dat de Werkendammers weer bij de bovenste ploegen gaan meedoen: ,,Ik durf echt niet te zeggen wat de top-drie wordt. De onderlinge krachtsverschillen zijn ontzettend klein. (..) De gedoodverfde kampioen is nota bene gedegradeerd (Spakenburg, red.). Echt ongelooflijk. Als je slecht start heb je een moeilijk seizoen. Kijk maar naar HHC Hardenberg. Wat ik belangrijk vind is dat we attractief en aanvallend voetbal spelen. Ik word op die manier liever zesde, dan derde of vierde door elke week twee bussen te parkeren. Wij hebben de kwaliteiten om naar voren te spelen, al betekent dat wel dat je veel ruimte weggeeft. Ik kan me dus voorstellen dat als je een paar tikken krijgt, de trainer zegt, ‘allemaal leuk en aardig, maar we moeten ook punten halen’.”

Beste amateurclub van Nederland
,,Ik heb ook tegen die jongens gezegd: ‘zijn wij nou zo goed dat we weer bij de eerste vijf kunnen spelen of leven we boven onze stand?’ Dit is voor mij het jaar van de waarheid. We presteren al zes jaar goed, met veel jongens die er al jaren bij zijn. Iedereen ziet ons als de beste amateurclub van Nederland en gaat tegen ons tien of vijftien procent meer geven. De vraag is of we dat zelf ook weer kunnen. Daar ben ik benieuwd naar. De drive is zo stabiel te blijven dat we zonder spectaculaire aankopen ook dit jaar weer meedoen.”

Niet luisteren
Hoewel Kozakken Boys heeft uitgesproken niet te willen promoveren naar de Jupiler League, zegt de technisch eindverantwoordelijke in het AD dat hij geen voorstander is om een eventueel glorende titel bewust te verspelen om zo promotie te vermijden: ,,Er wordt heel veel over gezegd en het zou zeker niet goed zijn voor de club. Toch vind ik dat als het moment daar is en wij krijgen opdracht van hogerhand om het niet te doen, zou ik voor één keer niet luisteren. Wat er vandaag ligt moet je pakken, want morgen ligt het er niet meer. Dan hebben we vervolgens misschien wel de grootste uitdaging van de laatste weet ik het hoeveel jaar.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD