woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapKozakken Boys stunt met uitschakeling De Graafschap

Kozakken Boys stunt met uitschakeling De Graafschap

Kozakken Boys heeft voor een daverende stunt gezorgd door na strafschoppen van De Graafschap te winnen. Na negentig minuten en twee keer een kwartier verlengen was de stand 1-1 op sportpark de Zwaaier. De thuisploeg nam de strafschoppen echter koelbloediger (5-4).

Rake vrije trap
Op een buitengewoon sfeervol sport, waar veel fans van De Graafschap op af waren gekomen, waren de gasten in de beginfase iets dominanter. Daryl van Mieghem was gevaarlijk, maar dat gold ook voor Werkendammer Leon Bot. De ploeg van coach Danny Buijs kwam na een half uur op voorsprong via een rake vrije trap van Mahmut Sönmez. Kozakken Boys bleef dreigend, bijvoorbeeld via Ahmed El Azzouti.

Grote kansen op 1-2
Na ruim een uur maakte Sjoerd Ars gelijk. De Graafschap zette verder aan en kreeg via Youssef El Jebli, Tim Receveur en Fabian Serrarens grote kansen op de 1-2. Doelman Nils den Hartogh bewees echter zijn waarde en hield zijn ploeg op de been.

Strafschoppen
In verlenging kregen beide ploegen kansen om het duel vroegtijdig te beslissen, maar het bleef 1-1. In de strafschoppenreeks werden missers van Sven Nieuwpoort en Tim Keurntjes de ploeg van coach Henk de Jong fataal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD