woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysKozakken Boys strijdend ten onder tegen nummer vier van Eredivisie

Kozakken Boys strijdend ten onder tegen nummer vier van Eredivisie

Kozakken Boys was dinsdagavond dichtbij een enorme stunt in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg uit de Tweede Divisie wist een verlenging af te dwingen, maar ging in de verlenging alsnog onderuit door een benutte strafschop van Erik Bakker (3-2).

Snelle openingstreffer PEC
In de vierde minuut kreeg de ploeg uit de Tweede Divisie de eerste waarschuwing van PEC Zwolle. Mustafa Saymak kwam in de buurt van de tegenstander bijna tot een schot, maar Leon Bot wist dit te voorkomen. Vier minuten later was het echter wel raak voor de gastheer. Een lange bal op Ryan Thomas belandde voor de voeten van Younes Namli die keurig af wist te ronden (1-0). Vervolgens kreeg de ploeg van trainer/coach John van ’t Schip nog enkele mogelijkheden, maar wist men het net van de tegenstander niet meer te vinden.

Stout zorgt voor vreugde
De Eredivisieclub begon ook sterk aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Binnen een paar minuten kregen Namli en Parzyszek de kans om de score uit te breiden, de inzet van eerstgenoemde kwam terecht op de lat en vervolgens werd de inzet van de spits van de lijn gehaald. Waar PEC Zwolle de kansen niet wist te benutten was het plotseling Kozakken Boys dat daar wel in slaagde. Ahmed El Azzouti was verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de 52ste minuut. Na iets meer dan een uur spelen moest Mustafa Saymak het speelveld voortijdig verlaten met een armblessure. De Zwollenaren bleven jagen op de tweede treffer en Kingsley Ehizibue leek zijn ploeg op voorsprong te brengen maar zijn inzet verdween niet in, maar over het doel van Kozakken Boys. In de 77ste minuut was het dan eindelijk toch raak voor PEC Zwolle, Philippe Sandler scoorde fraai vanuit een vrije trap (2-1). De club uit de Eredivisie kreeg mogelijkheden om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar slaagde daar niet in. Kozakken Boys ging echter wel zorgvuldiger om met de kansen, Gwaeron Stout maakte de niet meer verwachte 2-2 in de 88ste minuut.

Strafschop
In de verlenging toonde doelman Den Hartog wederom zijn klasse toen hij ook een schot van Terell Ondaan wist te pareren. In de 98ste minuut was ook Kozakken Boys gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, Ryan Thomas wist echter de bal van Van Ingen van de lijn te halen. Net voor het einde van de eerste helft van de verlenging ging Thomas naar de grond in het strafschopgebied van de tegenstander, de arbiter wees vervolgens naar de stip. Erik Bakker wist het buitenkansje te benutten (3-2). Dit bleek later ook de beslissende treffer te zijn in een wedstrijd waarin Kozakken Boys streed voor wat het waard was tegen de club uit de Eredivisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD