maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKozakken Boys pakt eerste thuiszege; GVVV koploper

Kozakken Boys pakt eerste thuiszege; GVVV koploper

Kozakken Boys heeft de tweede zege op rij geboekt en de eerste op eigen veld. Jong Sparta Rotterdam wacht het slachtoffer met 2-0. GVVV versloeg FC Lienden, door in de laatste tien minuten een 1-0-achterstand om te buigen. Daardoor blijft de ploeg van coach John de Wolf ongeslagen en is minimaal tot morgenmiddag koploper.

Kozakken Boys – Jong Sparta 2-0

Kozakken Boys moest het doen zonder Berry Powel en Achmad Mendes Moreira, de aanvallers vielen vorige week allebei geblesseerd uit tegen TEC. Toch wist de Werkendamse ploeg razendsnel te scoren. Wesley Pollemans gaf de lange voorzet en Medhanie Hamtemariam kopte fraai binnen voor 1-0. Kozakken Boys was vervolgens de bovenliggende partij, alleen doordrukken was er nog niet bij. Het gaf Sparta de kans om af toe gevaarlijk te worden. Na een uur spelen kwam Raily Ignacio binnen de lijnen voor de doelpuntenmaker. De spits liet gelijk zijn dreiging zien, maar het eerste schot eindigde net naast. Twintig minuten voor tijd kopte Ignacio ook op doel, maar de bal kwam in de handen van doelman Janssen. Vlak voor tijd kwam alsnog de beslissing, met Ignacio als aangever. Hij hield de bal vast, legde terug op de instormende Everton Pires Tavares voor 2-0.

FC Lienden – GVVV 1-2

Na een zeer rommelige openingsfase kreeg FC Lienden de eerste kansen. Johan Jansen wist tot twee keer toe te redden, op een kopbal van Erik de Kruijk en een schot van Jordy van der Laan. Bart Hulsbos kreeg vervolgens van dichtbij de bal tegen zijn hand geschoten door Van der Laan. Ondanks grote woede bij FC Lienden besloot arbiter De Winter er niet voor te fluiten. GVVV zette daar na een kwartier wat tegenover. Frank Tervoert kwam goed voor zijn man bij een vrije trap, zijn kopbal ging net over. De spits gaf ook een fraai passje op Robin Mulder, waarop hij onderuit werd gehaald door Leon Broekhof. De Winter legde de bal terecht net buiten de zestien, het schot van Rodny Hofman ging via de muur over. Na ruim een half uur spelen opende Loukili de score. Hij werd vanaf eigen helft weggestuurd en wist vanuit een vrij onmogelijke hoek Jansen te passeren voor 1-0.

Na de goal kwam het duel pas echt los. Aan beide kanten waren er volop kansen te noteren, de beste daarbij voor Van der Laan (kopkans) en Latupeirissa (schotkans). Tot treffers kwam het niet. De tweede helft opende opnieuw zeer levendig, waarbij Wouter de Vogel vrij overschoot en Latupeirissa de lat raakte. Twintig minuten voor tijd dacht GVVV eindelijk te scoren, maar de treffer van Tervoert werd afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf dat moment bleven de bezoekers de regie in handen houden en De Wolf besloot nog aanvallender te gaan spelen. Patrick Heesakkers kwam erbij voor Wouter Bonke en dat betaalde zich razendsnel uit. Hij wist een voorzet van Hofman binnen te knikken: 1-1. Jansen moest aan de andere kant gelijk weer optreden op een schot van invaller Mark Fennebeumer, maar niet veel later kon hij weer juichen. Een vrije trap van Roy Terschegget werd door Arjen Goorman in eigen doel gewerkt: 1-2.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD