vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysKozakken Boys ontbindt contract Raily Ignacio

Kozakken Boys ontbindt contract Raily Ignacio

Kozakken Boys en Raily Ignacio verbreken per direct de samenwerking. De Werkendammers laten op de clubsite weten dat de verbintenis is ontbonden. Het is de opmaat voor een overstap naar AFC.

Constructie
De afgelopen week werd al duidelijk dat Kozakken Boys, AFC en Ignacio werkten aan een oplossing. Destijds was nog onduidelijk of de spits verhuurd zou worden aan de Amsterdamse club, of dat Kozakken Boys zijn contract zou ontbinden waarop AFC hem zou kunnen overnemen. Met het vertrek van Ignacio bespaart technisch directeur op het salarisbudget, een truc die hij vorig jaar al toepaste door Berry Powel te verhuren aan IJsselmeervogels.

Buitenkans
Op sportpark Goed Genoeg wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van Ignacio, die een goede band heeft met coach André Wetzel. ,,Nog niet eerder kwam er midden in het seizoen een speler naar AFC. De nieuwe regels van de KNVB maken dit echter mogelijk en gezien de huidige positie op de ranglijst kon de commissie Topamateurs deze buitenkans niet laten lopen”, stelt de club op haar website.

Wetzel
De Haagse oefenmeester haalde de 30-jarige aanvaller in het verleden al eens van Westlandia naar ADO. Ignacio moet AFC aan doelpunten helpen, om zo een poging te doen alsnog lijfsbehoud veilig te stellen. De Reds zijn momenteel hekkensluiter in de Tweede Divisie. Vanavond traint Ignacio al mee met de selectie van Wetzel. Ook reist hij met de club mee op trainingskamp begin januari naar Valencia.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD