maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieClubsKozakken Boys neemt voorproefje op carnaval na 2-1 zege op de Treffers

Kozakken Boys neemt voorproefje op carnaval na 2-1 zege op de Treffers

In Werkendam heeft men de persconferentie van dinsdag a.s. waarin versoepelingen worden aangekondigd door Minister-President Mark Rutte, niet afgewacht. Op Sportpark de Zwaaier werd zaterdag rond kwart voor vijf alvast een stevig voorproefje genomen op het naderende zuidelijke Volksfeest geheten Carnaval. Zojuist hadden de Boys een verdiende, zwaar bevochten, 2-1 overwinning behaald op het bezoekende de Treffers waardoor de Werkendammers “zaterdagvoetbalgigant” IJsselmeervogels op de ranglijst passeerde.

In de kleedkamers schalmde de muziek loeihard uit de speakers, in de kantine werd de ene na de andere Hollandse kraker meegezonden terwijl het bier in overvloed vloeide.
Eindelijk was er in Werkendam reden voor een klein feestje. Tevreden kon men nog niet helemaal zijn over het vertoonde spel(met uitzondering van de laatste 20 minuten) maar wel over de 3 binnengehaalde punten die o zo belangrijk zijn.
Dat bleek bij het vernemen van de uitslag van het andere duel in de onderste regionen tussen ASWH en GVVV, dat door de thuisclub met 3-1 werd gewonnen.
De strijd is nog lang niet gestreden onderin de 2e Divisie waarin elk punt meegenomen is en waar we terecht van “sprokkelvoetbal” kunnen spreken.

Bij afwezigheid van Michel Langerak nam Andre Hoekstra de honneurs waar.
Na afloop was hij meer dan tevreden. “Die vriendschappelijke wedstrijden winnen is wel leuk maar vandaag ging het om het eggie. Vandaag vielen er belangrijke punten te verdienen”. Hoekstra was het volmondig eens dat de wedstrijd rond de 75e minuut een wending kreeg. Toen stond er 1-1 op het scorebord door een Kozakken Boys-treffer in de 41e minuut van Johnny Lommers op aangeven van Thomas Marijnessen en de gelijkmaker van oud-Kozak Teije ten Den in minuut 58.
Daarna zag het er naar uit dat beide team genoegen zouden nemen met een punt.

Andre Hoekstra zag ook dat zijn ploeg over het dode punt heen getrokken moest worden.
“Ik wilde meer agressiviteit en creativiteit in de ploeg vandaar de twee verse spelers die ik binnen vijf minuten inbracht : Yasin Ouja voor Mark Veenhoven en Leon Bot voor Elvio van Overbeek).

En toegegeven: het publiek kreeg plots een ander Kozakken Boys te zien.  Fel op de bal, agressief en creatief. Treffers keek er naar en kon er weinig tegenover stellen, alhoewel een goed keepende Mike van de Meulenhof nog wel een keer gestrekt naar de hoek(86e minuut) moest om een kopbal tot corner te verwerken.

Voor de rest was het Kozakken Boys dat de dienst uitmaakte en op jacht was naar de voorsprong. Ondertussen kon de Treffers-speler Gino van den Berg de kleedkamer opzoeken in de 89e minuut; hij incasseerde zijn tweede gele kaart, rechtgevend op vroegtijdig douchen.

Kozakken Boys bleef op jacht gaan naar de winnende, bevrijdende treffer.
Die kwam er in de eerste van de vijf extra speelminuten; van de voet van Tarik Fagrach
(2-1). Leon Bot probeerde het in de laatste minuut nog een keer maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door doelman Niels Kornelis. Het laatste fluitsignaal van arbiter Sam Dröge  kwam als een ware ontlading ware de landstitel  binnengesleept.

“Begrijpelijk” volgens Andre Hoekstra. “Wij als trainersstaf weten hoe hard de jongens hiervoor gewerkt hebben. We hebben ze in de winterstop trainingsschema’s meegegeven waar ze zich prima aangehouden hebben, we hebben een trainerswissel gehad maar ondanks dat hebben ze het vertrouwen volledig behouden met deze eerste driepunter als gevolg”.

Yasin Ouja:
Agressiviteit en creativiteit tonen!

Yasin Ouja was een blije Kozak. Over zijn invalbeurt:
“De trainer had me drie instructies meegegeven bij mijn invalbeurt: meer agressiviteit tonen, meer creativiteit aan de dag leggen en meer druk zetten. Volgens mij zijn we daar prima in geslaagd. Dat we winnen is prachtig en geeft ons vertrouwen voor de komende wedstrijden. Waar we nu staan op de ranglijst is ver beneden ons kunnen en niveau. Neem van mij aan dat we nog veel punten gaan behalen in deze kompetitie”.

Francois Gesthuizen:
Misschien hadden we dat ene puntje wel moeten koesteren..

In de kleedkamer van de Treffers was het stil. Na de zege van vorige week op IJsselmeervogels lag er deze zaterdag bij volle winst in Werkendam een aardige beloning te wachten voor de ploeg uit Groesbeek: de 2e plaats op de ranglijst in de 2e Divisie. Zo ver kwam het echter niet.
Treffers-trainer Francois Gesthuizen:
“ We speelden vandaag in de eerste helft niet goed; het was matig. In de tweede helft begonnen we wel goed; kwamen zelfs op gelijk hoogte maar daarna was het wederom van een matig gehalte.
Dan zou je met nog 10 minuten te spelen wellicht dat ene puntje moeten koesteren maar dat deden we niet. We gingen gekke dingen doen, leden veel onnodig balverlies, liepen tegen een rode kaart op en waren aan het klungelen en dan krijg je de kous op de kop”.

Herman van Diejen
 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD