Volg ons

Tweede Divisie

Kozakken Boys neemt ‘revanche’op Katwijk, Jong Almere en Jong Vitesse in evenwicht

Kozakken Boys neemt ‘revanche’op Katwijk, Jong Almere en Jong Vitesse in evenwicht

Katwijk heeft opnieuw averij opgelopen. De regerend kampioen verloor met 2-1 van Kozakken Boys. Jong Almere en Jong Vitesse speelden met 1-1 gelijk.

Kozakken Boys – Katwijk
De Zwaaier mag dan de thuishaven van Kozakken Boys zijn, sinds mei vorig jaar is het voor Katwijk eveneens historische grond. Na de 0-0 pakte Katwijk de titel, ongetwijfeld een grond voor de Werkendammers om revanche te willen nemen. Het was de ploeg van Michel Langerak die het gevaarlijkste uit de startblokken kwam en via Mark Veenhoven de paal raakte uit een vrije trap. Toch was het Katwijk dat de leiding greep. Na een scrimmage gaf Robbert Susan, tijdens de heenwedstrijd nog in de clinch met assist Ton Cornelisse, die het beslissende tikje gaf: 0-1. Kozakken Boys ging op jacht naar de gelijkmaker, maar gaf zelf door slordigheden de Krombewoners ook verschillende kansen om het leed te verergeren. Evengoed werd de rust met 0-1 bereikt. Ook na rust bleef Kozakken Boys de gevaarlijkste ploeg, maar keepte Ricardo Kieboom een puike partij. Halverwege de tweede helft werd het dan toch gelijk door een rake vrije trap van Sanny Monteiro. Tien minuten later nam de ploeg van Langerak bovendien de leiding, toen de ingevallen Charlton Vicento de pal binnenkopte: 2-1. Mede dankzij wat vertragingstactieken lukte het Kozakken Boys de voorsprong over de streep te trekken en heeft het er alle schijn van dat Katwijk de handdoek in de ring heeft gegooid in de titelrace.

Jong Almere City – Jong Vitesse
In de strijd om de ‘interne competitie’ binnen de Tweede Divisie was het duel tussen Jong Almere en Jong Vitesse belangrijk. De confrontatie eindigde onbeslist. Thomas Beekman bracht de jonge Arnhemmers na een klein uur spelen op 0-1, maar al snel zette Kelt Jager de bordjes weer in evenwicht: 1-1.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie