maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieImponerend Kozakken Boys maakt zorgen HHC nog groter

Imponerend Kozakken Boys maakt zorgen HHC nog groter

Kozakken Boys heeft HHC Hardenberg zeer overtuigend aan de kant gezet. Door een fout van Nils den Hartog leek de partij nog even spannend te worden, maar dat was voor de Werkendamse ploeg het teken om gas te geven richting 4-1. Kozakken Boys komt voorlopig naast koploper Jong AZ, terwijl HHC hekkensluiter is en nog altijd wacht op een eerste zege.

Foutje Görtz is duur

HHC moest aan de slag zonder Jan Hooiveld (lies) en Koos Werkman (knie). Na een kwartier kwamen de bezoekers ook nog op achterstand. Kevin Görtz verloor heel knullig de bal en hij probeerde het nog goed te maken met een sliding. Daarbij was hij veel te laat en tikte Gwaeron Stout onderuit. Everton Pires Tavares legde aan en schoof de bal rustig langs Sander Danes. Tien minuten later ging de verdediger weer in de fout. Ditmaal legde hij de bal zo voor de voeten van Stout en had Görtz het geluk dat het schot net naast ging. De wedstrijd was vervolgens redelijk in evenwicht, zonder grote kansen te noteren. Vijf minuten voor rust was dat wel het geval. Mahmut Sonmez werd diepgestuurd door Sammy Monteiro en niemand van HHC stond op te letten voor het doel. Ahmed El Azzouti stond dan ook helemaal vrij en werd bediend voor 2-0. Het eerste kansje van HHC kwam op slag van rust. Een lange voorzet kwam op het hoofd van Rob van der Leij, maar de topscorer kopte naast.

Kozakken versnellen heel simpel

De tweede helft ging lang zonder spannende momenten voorbij, tot de aansluitingstreffer uit het niets viel. Nils den Hartog hield al heel lang zijn doel schoon, maar ging nu erg lelijk in de fout. Een hoge voorzet van debutant Metaj leek een eenvoudige vangbal te worden. De keeper liet los en Sargon Gouriye kon zomaar voor 2-1 zorgen. Spannend was het maar drie minuten. Vanuit een corner werd opnieuw een variant via Stout uitgevoerd. Hij legde voor op Quintin Jakoba voor 3-1. Met een vlammend schot van Glenn Kobussen dacht HHC nog een keer terug te kunne komen, maar Den Hartog was nu wel attent. Dat was Danes aan de andere kant niet bij een voorzet. Hij tikte de bal voor de voeten van Pires Tavares en die drukte bekeken af voor 4-1.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD