donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsBVV BarendrechtKozakken Boys loopt in op Katwijk na zege bij Barendrecht, TEC wint...

Kozakken Boys loopt in op Katwijk na zege bij Barendrecht, TEC wint van Jong Sparta Rotterdam

Kozakken Boys heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. De Werkendammers versloegen in een spannende topper nummer drie Barendrecht (1-2) en zagen koploper Katwijk punten verspelen tegen VVSB (1-1). Daardoor verkleint de Noord-Brabantse ploeg, dat zelf op de tweede plaats staat, het gat naar Katwijk tot drie punten. Wel heeft Katwijk nog een wedstrijd tegoed. In de strijd tegen degradatie deed TEC goede zaken. De Tielenaren versloegen Jong Sparta Rotterdam: 2-0.   

BVV Barendrecht-Kozakken Boys 

Ahmed El Azzouti (archieffoto boven, geheel rechts) was de grote man aan de kant van Kozakken Boys. De aanvaller scoorde na rust twee keer snel achter elkaar en besliste met die doelpunten de wedstrijd. Het eerste doelpunt maakte hij met zijn hoofd uit een voorzet van ploeggenoot Juriën Gaari, zijn tweede goal was een goed binnengeschoten bal, nadat hij zichzelf had vrijgespeeld. De goals vielen na een goede start aan de tweede helft van de uitploeg. Voor rust had Barendrecht al vroeg een goede mogelijkheid via Bas Mourits.

Joey Jongman maakte voor de Barendrechtse thuisclub twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Hij kopte binnen uit een corner. Na een spannende en lange slotfase, sleepte Kozakken Boys de overwinning binnen: 1-2. Door de zege ligt de titelstrijd weer enigszins open. De achterstand van Kozakken Boys op Katwijk bedraagt nu drie punten (vijf verliespunten). Katwijk heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan Kozakken Boys.

TEC-Jong Sparta Rotterdam 

In de eerste helft gebeurde er weinig in de wedstrijd tussen TEC en Jong Sparta Rotterdam, maar in de tweede helft pakte de thuisploeg uit Tiel de leiding. Wimilio Vink tekende voor de 1-0. Zijn doelpunt viel vijf minuten na rust. Zeven minuten voor tijd besliste Serhat Koç het duel door de 2-0 te maken. Hij raakte in de slotfase ook nog de paal.

De zege is voor TEC zeer belangrijk. De Betuwenaren lopen twee punten in op De Treffers, maar blijven wel diep in de degradatiezorgen. De ploeg staat op de zestiende plaats en dat betekent over vier wedstrijden het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD