Volg ons

Kozakken Boys

Kozakken Boys kruipt door het oog van de naald tegen Rijnsburgse Boys

Kozakken Boys kruipt door het oog van de naald tegen Rijnsburgse Boys

Kozakken Boys heeft voor het eerst sinds oktober 2015 weer eens weten te winnen in eigen huis van Rijnsburgse Boys. De Werkendammers speelde een sterke eerste helft maar trok in het tweede gedeelte van de wedstrijd de overwinning over de finishlijn: 2-1.

Rijnsburgse Boys liet over zich heen lopen
Op een zonovergoten Sportpark de Zwaaier had nog niet iedereen zijn of haar plaats ingenomen toen de vroege 1-0 al op het scorebord verscheen. Gwaeron Stout gaf een schitterende steekpass op Mats van Huijgevoort, die op zijn beurt de bal langs doelman Richard van Nieuwkoop kreeg in de richting van Ahmed El Azzouti. De spits miste de bal maar Leon Bot tekende wél voor het openingsdoelpunt. Rijnsburgse Boys kwam snel met een tegengeluid, in de naam van Jeffrey Jongeneelen, maar de nummer tien van de Uien kreeg de bal van dichtbij niet langs goalie Nils den Hartog. Nog voor het halfuur kreeg de thuisploeg een penalty. Één waar de meningen over verdeeld waren. Mark Veenhoven bediende met een vlijmscherpe steekpass El Azzouti, die werd aangetikt door Masies Artien en tegen de grond ging. Arbiter Luca Evian Cantineau gaf een gele kaart aan de verdediger en een strafschop. De clubtopscorer benutte koelbloedig de strafschop en kwam hiermee op tien doelpunten.

De verdubbeling van de score zorgde wat paniek achterin bij de boys uit Rijnsburg, wat resulteerde in veel kansen voor de Werkendammers. Middenvelder Bot schoot net naast het doel en El Azzouti zag zijn verdwaalde voorzet op de lat belandde. De mannen van trainer Michel Langerak wisten elkaar blindelings te vinden en speelde gemakkelijk de eerste helft uit. De Rijnsburgers bleven in leven maar de vraag hoe moest niet gesteld worden. Rijnsburgse Boys mocht in de handen knijpen dat het nog geen 3-0 stond voor de rust, maar ze legden de Meuziken geen strobreed in de weg.

Den Hartog redt Kozakken Boys in slotfase
De tweede helft begon kalm en met weinig spektakel. Furghill Zeldenrust, die in de basis startte in plaats van Marc Magan, was dichtbij de aansluitingstreffer echter werd zijn inzet gekeerd. Enkele momenten later was Zeldenrust de aangever op Roderick Gielisse, de invaller kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. Gielisse die zijn honderdste competitieduel speelde voor de Geel-Zwarten. De Rood-Witten lieten de bezoekers komen in de tweede helft en was het de andere ingevallen Ui, Jordy Strooker, die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Den Hartog redde in eerste instantie prima maar in de rebound was de Kozakken doelman kansloos. De nummer zeven van de Tweede Divisie was nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker, maar wist het doel nog niet te vinden. Gino Demon was dichtbij De 2-2 bleef uit nadat maar zijn schot miste de juiste richting en ging naast.

Kort voor het einde van de wedstrijd was het opnieuw Zeldenrust met een levensgevaarlijke poging. Hij kreeg de bal niet in het Rood-Witte doel, maar trof de verkeerde kant van de paal. In de eerste minuut van de blessuretijd leek het erop dat Jeroen Spruijt de 2-2 op de voet had, maar Den Hartog redde op fenomenale wijze. Joel Tillema was in de knotsgekke slotfase met het hoofd dichtbij, echter was Nils den Hartog opnieuw een sta in de weg. De terechte gelijkmaker, op basis van de tweede helft, bleef uit en keerde de ploeg uit de Bollenstreek met lege handen huiswaarts.

Waardeer jij Voetbal247.nl en je wil dat laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Kozakken Boys