dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsKatwijkVERSLAG | Kozakken Boys – Katwijk: dit keer wel een 0-0 om...

VERSLAG | Kozakken Boys – Katwijk: dit keer wel een 0-0 om gauw te vergeten

In de aanloop naar deze editie van Kozakken Boys – Katwijk zullen de gedachten van velen nog teruggaan naar die warme dag in mei 2018. Bij de bezoekers ging die wedstrijd de boeken als de mooiste lelijke 0-0 aller tijden, bij Kozakken Boys zal het bestempeld worden als een onterecht punt voor de, uiteindelijk, terechte kampioen. Twee seizoenen later komen beide teams wederom niet tot scoren op De Zwaaier, maar de meeste toeschouwers zullen het duel zijn vergeten voordat ze de eigen voordeur hebben bereikt. De ene 0-0 is de andere niet.

Vooral bij Katwijk, dat de hooggespannen verwachtingen maar niet waar kan maken, was het chagrijn groot. De Oranjehemden kwamen om te winnen en voetbalden om een goal te maken, maar het wil maar niet lukken. Trainer Jan Zoutman had na het teleurstellende spel tegen TEC besloten om wat te schuiven met zijn elftal. Voornaamste slachtoffers waren Bart Sinteur en Marouane Afaker, in hun plaats kwamen Raoul Esseboom als derde centrale verdediger en Steven Sanchez Angulo in een zwervende rol, kort achter de spitsen Jordy Hilterman en Marciano Mengerink. Kozakken Boys ving Katwijk op eigen helft op en loerde op mogelijkheden om via Kay Tejan en Tyrone Coenraad snel de ruimte achter de Katwijkse defensie te zoeken.

Het resultaat was een wedstrijd waarin beide ploegen meerdere keren gevaarlijk werden voor het doel en de spanning voelbaar was, maar vooral een wedstrijd waarin beide ploegen te vaak slordig waren in balbezit. Omdat bij Kozakken Boys de slordigheden vooral bestonden uit passes die zomaar over de zijlijn werden gespeeld en bij Katwijk de bal aan de tegenstander verloor dankzij slordigheden in de onderlinge combinaties, was het de thuisploeg die het meest profiteerde van de fouten van de tegenstander. En het recept was de gehele wedstrijd hetzelfde: heel snel Coenraad of Tejan de diepte in sturen en aansluiten. De twee spitsen konden daardoor meerdere keren gevaar stichten voor het doel van Ricardo Kieboom, maar even zo vaak misten zij precisie in de laatste pass en/of de afronding. Kort na rust dachten de Werkendammers wel op voorsprong te komen, maar de goal (van dichtbij gescoord door Leon Bot) werd geannuleerd, omdat Coenraad in de actie ervoor Kieboom te veel hinderde in het doelgebied.

Bij Katwijk was het voor rust vooral Sanchez Angulo die dicht bij een treffer was. Twee keer was een inzet van hem niet hard genoeg en kon de bal voor de lijn weggewerkt worden door de defensie van de thuisploeg. Kort voor rust claimde Katwijk een strafschop, omdat Sanchez Angulo bij zijn inzet ondersteboven werd gebeukt door doelman Nils den Hartog (hij had na 26 minuten spelen de geblesseerde Richard Arends vervangen), maar scheidsrechter Thijs wees niet naar de stip, maar naar de cornervlag. Na rust had Robbert Susan de grootste kans om Katwijk op voorsprong te schieten, maar werd het meeste gevaar aan de andere kant gesticht. Tejan en Coenraad moesten echter hun meerdere kennen in Kieboom, waardoor het duel van begin tot eind wel boeide, maar nooit sprankelde.

In vergelijking met die apotheose om het kampioenschap van 2018 was deze wedstrijd, qua voetbal, wel beter te verteren, maar op die dag leverde het punt voor één van de twee nog de hoofdprijs op. Dit keer schieten zowel Kozakken Boys, als Katwijk nauwelijks iets op met de puntendeling. Deze 0-0 voldoet dus wel aan alle gevoelens die een doelpuntloos gelijkspel bij voetballiefhebbers oproepen: dit was er eentje om gauw te vergeten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD