vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKozakken Boys huurt doelman van RKC Waalwijk

Kozakken Boys huurt doelman van RKC Waalwijk

Nils den Hartog staat komend seizoen onder de lat bij Kozakken Boys. De club uit de Tweede Divisie huurt de sluitpost voor één seizoen van RKC Waalwijk. Op de clubsite meldt Kozakken Boys dat de selectie met de komst van Den Hartog rond is voor komend seizoen.

Den Hartog keepte in de Jupiler League

Den Hartog keepte jaren voor RKC Waalwijk. Nadat hij een groot deel van de jeugdopleiding had doorlopen werd hij in het seizoen 2013/2014 bij het eerste gehaald. Tot een debuut kwam het toen nog niet voor de doelman. In het daaropvolgende seizoen, toen RKC Waalwijk inmiddels afgedaald was naar de Jupiler League, kreeg Den Hartog voor het eerst een kans onder de lat. Hij verdedigde daarna nog tien keer het doel van RKC Waawlijk, maar slaagde er nooit in eerste keus te worden.

Kozakken Boys huurt voor de tweede keer een speler

Het is in het amateurvoetbal niet gebruikelijk dat er spelers gehuurd worden. Kozakken Boys spreekt op de website dan ook van een ‘unieke samenwerking’. Kozakken Boys is zelfs de enige club in het amateurvoetbal dat spelers huurt. Eerder had de club al de primeur. In 2014 huurden de Kozakken Bryan Jongeneel van FC Dordrecht. Jongeneel werd daarmee de allereerste huurspeler bij een amateurvereniging in Nederland. Later werd de verdediger defintief vastgelegd door Kozakken Boys.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD