dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKozakken Boys hard onderuit; Maassluis en GVVV gelijk

Kozakken Boys hard onderuit; Maassluis en GVVV gelijk

Kozakken Boys heeft opnieuw thuis niet weten te winnen. Na fraaie uitzeges bij VVSB en AFC (KNVB Beker) ging het mis tegen Jong AZ. De Alkmaarse ploeg was dodelijk op de counter: 2-4. GVVV slaagde er niet in om tien man van Excelsior Maassluis omver te spelen: 1-1.

Kozakken Boys – Jong AZ 2-4

Jong AZ kwam in vergelijking met het duel van vorige week tegen Katwijk aan de aftrap zonder A-selectiespelers Tankovic, Mühren en Seuntjens. Toch kwam de Alkmaarse ploeg al na drie minuten op voorsprong door een razendsnelle counter afgerond door Levi Opdam. AZ bleef in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg, toch wist Kozakken Boys vlak voor de drinkpauze terug te komen. Stout werd gevloerd en Berry Powel schoot de penalty raak (1-1). Ondertussen werd doelman Nils den Hartog een aantal keer behandeld voor een blessure, maar hij kon wel verder. Op slag van rust kreeg Den Hartog wel een tweede goal om zijn oren. Robin Schouten wist slecht wegwerken optimaal te benutten: 1-2.

Die stand bleef in de tweede helft lang op de borden, tot Powel opnieuw wist te scoren. De ervaren rot kopte een voorzet van Achmad Mendes Moreira binnen voor 2-2. Toch moest Kozakken Boys voor de derde keer in de achtervolging. De bal ging na een actie van Ferdy Druijf net achter de doellijn voor 2-3. De derde comeback bleef uit. Met een vlijmscherpe counter was het opnieuw raak voor Druijff.

Excelsior Maassluis – GVVV 1-1

GVVV was in het eerste kwartier de baas op het kunstgrasveld van Maassluis. Caifano Latupeirissa zorgde voor het eerste grote gevaar. Hij haalde de achterlijn, maar niemand tikte de voorzet binnen. Door blessures moest trainer Jeroen Rijsdijk al een aantal mutaties doorvoeren in zijn formatie en na een kwartier ging het ook mis voor Kilian Berkhout. Bij een sprint schoot het in zijn hamstring en moest hij werden vervangen. Terwijl Maassluis nog met tien man stond wist GVVV te profiteren. Een corner werd door Bart Hulsbos ingekopt, bij de eerste paal wist Martin van Eck het kopduel van Kevin Vink te winnen en zorgde voor 0-1. Veiga Lopes had vervolgens tot twee keer toe kunnen schieten, maar door te gaan kappen was de kans voor Maassluis verkeken. In de omschakeling deed Danny de Leeuw dat wel, maar zijn schot werd gekeerd.

De Tricolores kregen na de pauze de eerste kans vanuit een vrije trap van Kevin Vink, maar niet veel later moest de thuisploeg met tien man verder. Bonke werd vol in zijn gezicht geraakt door een omhaal en daarvoor kreeg Veiga Lopes zijn tweede gele prent van de middag. Vanaf dat moment ging GVVV op zoek naar de zege, maar deed dat ontzettend slordig. Excelsior Maassluis werd op de counter dan ook een paar keer ontzettend gevaarlijk, de grootste kans kwam echter in blessuretijd. Invaller Patrick Heesakkers kopte op de lat en in de rebound werd het schot van Latupeirissa geblokt.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD