Volg ons

Tweede Divisie

Kozakken Boys haalt uit bij FC Lienden, IJsselmeervogels doet sportieve plicht tegen FC Lisse

Kozakken Boys haalt uit bij FC Lienden, IJsselmeervogels doet sportieve plicht tegen FC Lisse

Kozakken Boys heeft dankbaar gebruik gemaakt van de sportieve crisis bij FC Lienden. De Werkendammers werkten aan het doelsaldo: 0-5. FC Lisse kreeg niets cadeau bij IJsselmeervogels en verloor met 2-0. Jong Sparta maakte gehakt van Koninklijke HFC: 6-1.

FC Lienden – Kozakken Boys
Het lijkt helemaal fout te gaan met FC Lienden. Na de pijnlijke nederlaag vorige week bij De Dijk, was de ploeg van Jan Veldhuizen nu op de eigen Abdijhof kansloos tegen Kozakken Boys. Vlak voor rust opende Leon Bot de score met een rake kopbal: 0-1. Vlak voor rust werd het 0-2 door een fraaie vrije trap van Ahmad Mendes Moreira. Direct na rust werd het duel in feite beslist door de 0-3 van Ahmed El Azzouti. Jurien Gaari scoorde op fraaie wijze de 0-4 en ook de 0-5 van El Azzouti was van grote schoonheid. En alsof dat nog niet pijnlijk genoeg was, moest FC Lienden-aanvoerder Leon Broekhof vlak voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld. Kozakken Boys heeft inmiddels een beter doelsaldo dan Katwijk en houdt de druk op de koploper.

IJsselmeervogels – FC Lisse
Als FC Lisse had gehoopt op een cadeautje van haar mede-debutant in de Tweede Divisie, dan kwam het bedrogen uit. IJsselmeervogels gaf niets cadeau en boekte een 2-0 zege. Dat deed de frustraties aan Lisse-zijde oplopen, met een onbesuisde actie van doelman Brian van der Werff als dieptepunt. Hij trapte de bal vlak voor tijd ogenschijnlijk bewust hard in de dug-out van IJsselmeervogels, kreeg geel en is daardoor volgende week geschorst voor de cruciale wedstrijd tegen FC Lienden. De Rooien kwamen voor de pauze via Gevero Markiet aan de leiding na een rake kopbal uit een aanval die de verdediger zelf opzette. Na ruim een half uur scoorde Mike van de Laar de 2-0. Na rust drong FC Lisse aan, kreeg het ook aardige kansen op de aansluitingstreffer, maar scoren deed de ploeg van coach Robbert de Ruiter niet.

Jong Sparta – Koninklijke HFC
Jong Sparta vernederde Koninklijke HFC al voor rust op het Kasteel. Halil Dervisoglu speelde zo’n waanzinnig sterke eerste helft, dat hij in de rust al mocht douchen. De talentvolle aanvaller scoorde in één helft vijf keer. Met name zijn derde treffer, de 4-0 voor Jong Sparta, was van schoonheid. Dervisoglu scoorde met een fenomenaal afstandsschot. Ayoub Boukhari nam de 3-0 voor zijn rekening, terwijl Wessel Boer de spreekwoordelijke eer redde voor de Haarlemmers, al kon daar eigenlijk gezien de oorwassing niet van gesproken worden. Na de pauze leek Jong Sparta het wel te geloven en mocht HFC wat meer ‘voetballen’, maar gescoord werd er niet meer.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie