Volg ons

Tweede Divisie

Kozakken Boys gooit handdoek in titelrace na stunt Koninklijke HFC

Kozakken Boys gooit handdoek in titelrace na stunt Koninklijke HFC

Een onverwachte 1-2 nederlaag op sportpark de Zwaaier tegen Koninklijke HFC betekent vrijwel zeker het einde van de titelambities van Kozakken Boys.

De ploeg van coach Danny Buijs kwam al na een minuut op achterstand, toen Jeffrey van Nuland uitgleed en zo het pad effende voor Tim van Soest: 0-1. De Kozakken zetten daarna wel de jacht in op de gelijkmaker, maar stuitten daarbij keer op keer op de 40-jarige doelman Gerard van Rossum, die uitblonk. Hij maakte pogingen van Achmad Mendes Moreira en Felomina. Het leek voor rust wachten op de gelijkmaker, maar na de pauze viel vanuit het niets de 0-2 via Daniel van Son.

Dat leek de mentale nekslag voor de Werkendammers te zijn. Trainer Danny Buijs probeerde nog wel wat te forceren met enkele vervangingen, maar het mocht niet baten. Sterker nog, het was aan doelman Richard Arends te danken dat Kevin de Visser er geen 0-3 van maakte. Pas in minuut 85 viel alsnog de aansluitingstreffer via Gwaeron Stout. Het leverde nog een hectische slotfase op, maar Koninklijke bleef overeind. Daarmee lijkt de titelrace, mocht Katwijk vanavond winnen van De Treffers, vroegtijdig beslist.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie