dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie'Kozakken Boys gaat eenvoudig winnen van Katwijk'

‘Kozakken Boys gaat eenvoudig winnen van Katwijk’

De kampioenskraker tussen Kozakken Boys en Katwijk kan tevens ook de strijd om de titel van topscorer in de Tweede Divisie beslissen. Marciano Mengerink scoorde al 28 keer, Achmed El Azzouti 27 maal. Voetbal247.nl vroeg twee collega-spitsen van naam, Danny van den Meiracker en Berry Powel, om hun licht te laten schijnen op de voorwaartsen van Kozakken Boys en Katwijk.

Eenvoudige zege
,,Als je 33 speelrondes bovenaan staat, vind ik dat Katwijk het kampioenschap het meest verdient”, stelt Van den Meiracker, de nummer 3 op de topscorerslijst. ,,Maar eerlijk gezegd denk ik dat Kozakken Boys zaterdag vrij eenvoudig gaat winnen. Ik denk met 3-0 of 4-1. Kozakken Boys heeft in mijn ogen ook meer kwaliteiten. Tegen Katwijk verloren wij met FC Lienden twee keer in de 94ste minuut van ze, terwijl we uit bij Kozakken Boys eigenlijk met 8-1 hadden moeten verliezen en thuis verloren we met 5-0.”

Ook Powel verwacht dat Kozakken Boys er met de titel vandoor gaat: ,,Als je ziet wat voor progressie zij hebben gemaakt dit seizoen en in welke flow ze nu zitten, tegenover de reeks van Katwijk van de afgelopen weken, dan gaat Kozakken Boys het gewoon winnen. Daarbij: volgens mij heeft Katwijk sinds haar terugkeer op het hoogste amateurniveau nog geen enkele keer van Kozakken Boys gewonnen. Eerder dit seizoen werd het 0-2, vorig jaar in mijn laatste wedstrijd werd het 4-0 en ik ben ook al eens met 2-0 achter gekomen tegen Katwijk, maar toen wonnen we alsnog met 3-4.”

Berry Powel Kozakken Boys juichen

Gemiste kans
De IJsselmeervogels-aanvaller vindt het jammer zelf niet te kunnen kijken in Werkendam: ,,Het is wel een beetje een gemiste kans dat de KNVB die wedstrijd niet bijvoorbeeld om 18 uur heeft gezet en de degradatiekrakers in de middag, dan kunnen liefhebbers ze beide bezoeken of volgen.”

Kijken naar topschutters Mengerink en El Azzouti zegt Van den Meiracker: ,,Zowel Mengerink als El Azzouti scoorden tegen ons vrij gemakkelijk. Als je zoveel goals maakt zoals zij hebben gedaan dit jaar, heb je gewoon veel kwaliteiten. Ik denk dat elke trainer zo’n spits wel in zijn team wil hebben. Qua types lijken ze wel een beetje op elkaar, al vind ik El Azzouti heel sterk bij aanvoer vanaf de zijkant, ook met kopballen, wat toch best bijzonder is met zijn lengte. Mengerink gebruikt zijn lichaam zo ontzettend slim. Hij draait heel handig mee met verdedigers en kan uit de moeilijkste hoeken schieten.”

Dan snap je niks van voetbal
Powel is het absoluut niet met zijn collega-spits Van den Meiracker eens dat Mengerink en El Azzouti qua type vergelijkbaar zijn: ,,Als je dat zegt, dan snap je echt niks van voetbal”, zegt Powel lachend. ,,Mengerink heeft de snelheid en passeeractie om drie man voorbij te gaan. Nou, dat zie ik El Azzouti niet doen. El Azzouti blijft maar rennen en vliegen, loopt op iedere bal en gooit zijn ziel en zaligheid erin met die pakweg 1.60 meter en 40 kilo van hem. In mijn tijd bij Kozakken Boys zei ik wel eens: als ik er zo in zou kleunen zoals hij, dan lagen er binnen no-time vier of vijf man op de Intensive Care. El Azzouti is enorm gedreven en altijd in beweging. Hij gunt verdedigers geen moment rust. Als je 100 keer doorloopt, is het 99 keer voor niks, maar die ene keer dat een verdediger wel een foutje maakt, kun je profiteren. Dat is zijn kracht. Daarbij heeft hij zich na zijn overstap van Jodan Boys heel goed ontwikkeld. In het begin volgde op elke aanname van hem standaard een sliding van hem, omdat de bal te ver van zijn voet schoot. Daarin is hij echt beter geworden.”

,,Ik had het een tijdje geleden met Atam Koroglu, die nog met Mengerink speelde bij Katwijk, erover waarom hij nu zoveel scoort. Hij vertelde me dat Mengerink vorig jaar nog kwakkelde met een blessure. Dit jaar is hij helemaal fit en komen zijn kwaliteiten, zijn snelheid, kracht en passeeractie, helemaal uit de verf.”

Stap maken
Powel denkt dat beide spelers ‘in principe’ een stap omhoog zou kunnen maken: ,,Al is het de vraag of dat voor Mengerink nog interessant is op zijn leeftijd. Hij voetbalt bij een grote amateurclub, verdient een leuk centje en kan zich maatschappelijk ontwikkelen. Dan moet er wel iets heel interessants komen wil hij vertrekken, denk ik. En een spits als El Azzouti gaat door zijn inzet altijd zijn kansjes krijgen, zeker met de kwaliteit van de verdedigers in Nederland.”

El Azzouti Mendes Moreira Kozakken Boys

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD