dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKozakken Boys en Maassluis sluiten aan in kopgroep

Kozakken Boys en Maassluis sluiten aan in kopgroep

Kozakken Boys heeft zich gemeld in de kopgroep van de Tweede Divisie door AFC net zoals in de KNVB Beker met ruim verschil te verslaan. Excelsior Maassluis kruipt ook naar de koplopers toe, terwijl onderin Koninklijke HFC een benauwde en tevens belangrijke zege boekte op HHC Hardenberg.

AFC – Kozakken Boys 1-4

In Amsterdam werd er al om twee uur in de middag afgetrapt, de vroegste zaterdagwedstrijd tot dusver in de Tweede Divisie. De bezoekers uit Werkendam waren duidelijk het snelst bij de les. Berry Powel stond voor het eerst na zijn spierblessure weer in de basis en al na zeven minuten werd hij bediend door Raily Ignacio. Daan Sutorius leek de gelijkmaker binnen te koppen, maar Nils den Hartog wist te redden. Daarop kon Ignacio na en kwartier al voor 0-2 zorgen. AFC kwam toch snel terug in de partij. Koen Bosma wist van afstand binnen te schuiven. Powel zag een volley net naast gaan, waarop Kozakken Boys moest wisselen. Een overtreding van Kulhan op Stout zorgde ervoor dat hij niet verder kon. Toch bleven de bezoekers dreigend en sloegen op slag van rust opnieuw een gat via Ignacio (1-3). AFC staat er inmiddels om bekend om na de thee veel meer te kunnen, maar dat werd door de Boys vakkundig afgeslagen. Sönmez wist al snel een fraaie actie op te zetten en stelde Powel in staat om af te drukken.

Koninklijke HFC – HHC Hardenberg 1-0

De opkomsten was zeer levendig, maar de wedstrijd zelf had moeite om te ontbranden. Pas in de laatste minuten voor rust waren er opvallende momenten. Eerst moest Ashwin Manuhutu geblesseerd naar de kant, waarna Glen Kobussen een goede kans kreeg. De middenvelder schoot over, waardoor het bij 0-0 bleef. Direct na de pauze was er meer te beleven in Haarlem. Tom Boks wist een voorzet van Kevin Görtz te keren voor Mark Veldmate kon afdrukken, na een aanval over de linkerflank kon Jan Hooiveld ook net niet afronden. Toch kreeg HFC de grootste kans om de score te openen, want Metaj maakte een overtreding in het strafschopgebied. Carlos Opoku benutte de buitenkans voor 1-0, waardoor de verdediger nu gedeeld topscorer is in de Tweede Divisie met negen goals. HHC nam daarna het initiatief volledig over, mede doordat Oscar Wilffert tegen zijn tweede gele prent aan liep. Kansen kwamen in overvloed, maar Boks stond telkens in de weg.

Jong FC Twente – Excelsior Maassluis 1-2

In Hengelo wist Jong FC Twente snel op voorsprong te komen via Ruben de Jager, maar Excelsior Maassluis boog de stand net zo snel om. Sefa Kurt en Daan Blij maakten de treffers (1-2). In de tweede helft kwamen daar geen treffers meer bij, waardoor FC Twente hekkensluiter blijft in de Tweede Divisie, terwijl de Tricolores alweer aan gaan sluiten bij de kopgroep.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD