Volg ons

Kozakken Boys

Kozakken Boys-coach Adjei suggereert alternatieve compensatie voor gedwongen bekerexit

Kozakken Boys-coach Adjei suggereert alternatieve compensatie voor gedwongen bekerexit

Nog altijd is niet duidelijk hoe de KNVB de topamateurclubs gaat compenseren die gedwongen uit het KNVB bekertoernooi gezet worden. Omdat er begin december geen bekerduels kunnen plaatsvinden, lopen de geplaatste amateurclubs lucratief prijzengeld mis. Kozakken Boys-trainer Rick Adjei doet echter een creatieve suggestie ter compensatie.

,,Dat wij nu uit het bekertoernooi bij de profs zijn gekegeld, vind ik wel een groot gemis. De KNVB moet dat compenseren. Een automatische plaatsing voor volgend seizoen in het hoofdtoernooi lijkt mij normaal”, stelt Adjei in het AD.

De Kozakken Boys-trainer bepleit verder dat de KNVB hoe dan ook aan de slag moet met een scenario waarbij er met publiek gespeeld kan gaan worden: ,,Ik lees iets over het ‘gewoon’ afronden van de huidige competitie, of eventueel het spelen van een halve competitie. Dat vind ik ook prima. Er moet iets gebeuren, anders gaan de clubs eraan. Er moet een inkomstenstroom op gang komen. Dat betekent het spelen van wedstrijden met publiek, zoals wij bij aanvang van dit seizoen met succes hebben gerealiseerd.’’

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Kozakken Boys