dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKozakken Boys bezorgt Katwijk al het vijfde gelijkspel

Kozakken Boys bezorgt Katwijk al het vijfde gelijkspel

De topper tussen Katwijk en Kozakken Boys is op De Krom afgerond zonder doelpunten. Was het vorig jaar een spektakelstuk, nu was het vooral spannend. Doelpunten bleven uiteindelijk dus uit, waardoor Katwijk al voor de vijfde keer in zes wedstrijden afsluit met een gelijkspel.

Mutaties door blessures

In tegenstelling tot vorige week keerde Berry Powel terug in de basis bij Kozakken Boys, hij viel twee weken geleden tegen TEC uit met een spierblessure. Ahmad Mendes Moreira is er voor de tweede week op rij niet bij, hij werd opnieuw vervangen door Ahmed el Azzouti. Bij Katwijk was een basisplaats weggelegd voor Anthony Biekman en Giorgio Achterberg moest ook noodgedwongen starten. Stefan Stam viel namelijk in de warming-up geblesseerd weg. De start was gelijk zeer levendig, waarbij Kozakken Boys een penalty claimde na hands. Biekman zorgde na een kwartier voor het eerste gevaar namens Katwijk, Nils den Hartog wist een goal te voorkomen.

Mengerink grootste kans

Na twintig minuten had ook de keeper het nakijken. De rebound van een vrije trap kwam voor de voeten van Marciano Mengerink, maar vanaf een meter werkte hij de bal over. Bennie van Noord zag vervolgens zijn kopbal ook nog eens van de lijn worden gehaald. Op slag van rust deden de bezoekers uit Werkendam weer iets tegen. Het schot van Powel ging voorlangs en zijn doorkopbal werd door Gaari ook voorlangs gegleden. In de rust werd Powel vervangen door Raily Ignacio, die na een uur spelen voor het eerst gevaarlijk werd. Katwijk had in die periode wel duidelijk de overhand, maar grote kansen kwamen er niet. Dat was ook in de slotfase niet het geval, de beste mogelijkheid kwam opnieuw voor Mengerink. Een slim genomen vrije trap van Donny van Oijen kwam voor de voeten van de spits. Zijn inzet werd echter gekeerd door Den Hartog. Katwijk moest het duel uitspelen met tien man doordat Bennie van Noord in blessuretijd El Azzouti neermaaide, maar het was te laat voor Kozakken Boys om daar nog van te profiteren.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD