maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKoster: "Geen zorgen over lijfsbehoud Jong Almere City"

Koster: “Geen zorgen over lijfsbehoud Jong Almere City”

Hoewel Jong Almere City momenteel in de onderste regionen bivakkeert van de Derde Divisie Zaterdag, heerst er rust bij coach René Koster: “Ik maak me eigenlijk geen zorgen over lijfsbehoud”, stelt hij in gesprek met Omroep Flevoland.

Voetballend iedere week de betre ploeg

“Ik vind dat we elke week voetballend de betere ploeg zijn en de laatste weken dat koppelen aan resultaten”, vervolgt de Almeerder. Zaterdag wacht Jong Almere City het belangrijke duel tegen Quick Boys, dat drie punten meer heeft. Toch is lijfsbehoud wel noodzaak voor de Almeerse beloften: “We moeten zorgen dat we in de Derde Divisie blijven. We willen onze spelers dit podium kunnen blijven bieden omdat het een fantastische competitie is en een fantastische leerschool.”

Weerstand is ideaal

Aan promotie naar de Tweede Divisie denkt de club vooralsnog niet: “Van hieruit is het zaak om eerst met de hele club stappen te maken en pas dan kan het een ambitie zijn om te promoveren naar de Tweede Divisie, maar op dit moment is voor ons de weerstand in de Derde Divisie ideaal.” Koster heeft het idee dat zijn team steeds beter begint te draaien: “Je zag dat we in het begin van het seizoen veel verloren op het fysieke. We hadden veel moeite met spelhervattingen, maar daar hebben we als team stappen in gemaakt. Daarnaast zijn we beter gaan voetballen en creëren we meer kansen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD