woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKorporaal pakt periodetitel met ASWH: 'Nacompetitie zal lastig worden, maar wij zitten...

Korporaal pakt periodetitel met ASWH: ‘Nacompetitie zal lastig worden, maar wij zitten in een heerlijke flow’

ASWH verzekerde zich zaterdagmiddag op het eigen sportpark Schildman van een plek in de nacompetitie door een overwinning tegen SJC Noordwijk (3-1). Middenvelder Fabian Korporaal is van mening dat zijn ploeg de beslissende fase van het seizoen in zal gaan als underdog, maar benadrukte daarbij dat men door het winnen van de laatste periodetitel overduidelijk in een goede vorm steekt. 

Terechte overwinning
De middenvelder was tegen de ploeg uit Noordwijk één keer trefzeker. Na een sterke start zakte ASWH wat terug, maar het wist alsnog de zege binnen te slepen. ,,Zaterdag tegen SJC Noordwijk speelden wij in de eerste helft echt heel erg goed. We kregen veel kansen, maar wij wisten er maar één te benutten. Zelf begonnen wij slecht aan de tweede helft en toen viel ook wat schlemielig de 1-1. Daarna liepen wij toch weer uit naar een terechte 3-1 overwinning en toen was de periodetitel binnen”, aldus Korporaal tegenover Voetbal247.

Periodetitel en KNVB Beker
Ondanks dat er nog belangrijke wedstrijden op het programma staat keek de middenvelder voor ons even kort terug op het seizoen tot dusver. ,,Het was met ASWH een seizoen van ups en downs. De mooiste momenten van dit seizoen tot nu toe was het pakken van de derde periodetitel en de wedstrijd in de KNVB Beker tegen FC Utrecht in de Galgenwaard. Daar staat wel tegenover dat we dit seizoen onnodig punten hebben laten liggen tegen de op papier mindere tegenstanders. Dat is jammer omdat we dan anders hoger hadden kunnen eindigen dan de zevende plaats.”

Heerlijke flow
ASWH zal het vermoedelijk zwaar krijgen in de nacompetitie, maar kansen zijn er altijd volgens het talent. ,,De nacompetitie zal lastig worden, maar wij zitten wel in een heerlijke flow omdat wij de laatste periodetitel gepakt hebben. Ook al zijn wij de underdog de teams moeten ons niet onderschatten. Wij gaan er vol voor”, besluit Korporaal zijn verhaal.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD