Volg ons

Tweede Divisie

Kornelis: ‘Ik wist niet hoe ik moest juichen’

Kornelis: ‘Ik wist niet hoe ik moest juichen’

Hij is de held van De Treffers én Katwijk. Met zijn rake kopbal in de 95ste minuut schreef doelman Niels Kornelis geschiedenis. In De Gelderlander blikt de sluitpost terug op het bijzondere moment.

Spits
,,Ik heb ooit eens een penalty gescoord bij Germania, maar dat was in een strafschoppenserie en die telt niet mee. Dit is mijn eerste goal ooit. Fantastisch”, jubelt Kornelis. “Onderweg naar het strafschopgebied van Kozakken Boys zei ik al tegen Mees Siers dat ik ging scoren. Ik zwaaide zelfs nog naar mijn vrienden die langs de kant stonden. Zij voetballen bij Eendracht’30 en ze weten dat ik aardig kan voetballen. Ze willen me daar ook het liefste als spits hebben.”

Oorlog maken
,,Nick de Bondt zei tegen me dat ik oorlog moest maken in de zestien. Dat heb ik maar gedaan. Ben eerst tegen drie spelers aangelopen, kreeg van die nummer 4 zelfs bijna een elleboog. En toen kopte ik die bal binnen. Het ging allemaal zó snel. Ik wist niet hoe ik moest juichen. Ik ben maar op de grond gaan liggen, toen dook iedereen op me.”

Snoeppuntje
De rake kopbal betekende alsnog een punt voor De Treffers, dat aan het einde van de rit wel eens heel belangrijk kan blijken te zijn: ,,Dit is een ‘snoeppuntje’. Hopelijk gaan we straks ook winnen, maar als we er door dit puntje inblijven, zou ik ook mooi vinden.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie