dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieKoploper NEC onderuit tegen sterk spelend Telstar

Koploper NEC onderuit tegen sterk spelend Telstar

Telstar wist zich maandagavond in het eigen stadion te revancheren voor de mindere resultaten van de voorgaande speelrondes. De ploeg van trainer/coach Mike Snoei boekte een verrassende zege op koploper NEC (3-2). 

Buitenspel
De ploeg uit Nijmegen kreeg de eerste echte mogelijkheid om tot scoren te komen in Velsen, dit na veertien minuten spelen. Een goede aanval over de linkerzijde van het veld resulteerde in een schot van Kadioglu die echter naast het doel van de tegenstander verdween.  Twee minuten later kwam NEC met de schrik vrij, eerst een bal op de paal na een inzet van Melvin Platje en daarna een grote kans voor Novakovich die miste. In de 24ste minuut leek Telstar op voorsprong te komen, maar de treffer werd door de scheidsrechter geannuleerd vanwege buitenspel. In de veertigste minuut was NEC dichtbij een doelpunt, de inzet van Rayhi verdween echter ook op de paal. De ploegen zochten na vijfenveertig minuten spelen de kleedkamer op met een tussenstand van 0-0 waarbij de thuisploeg beter was.

Blessureleed
In de 52ste minuut moest de lijstaanvoerder van de Jupiler League vanwege een blessure een noodgedwongen wissel toepassen. Joppen verliet het speelveld en Heinloth kwam er voor hem in. Nadat Rayhi in de 55ste minuut de bal net naast het doel van Telstar schoot was het de thuisploeg die verantwoordelijk was voor de openingstreffer. Na een uur spelen was het Van Huizen die de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Zes minuten later moest ook Rayhi zich  vanwege een blessure laten vervangen, dit met vermoedelijk een hamstringblessure. Even later bracht Osman de thuisploeg met een fraai schot op 2-0.

Spanning

In de 72ste minuut bracht invaller Achahbar de spanning weer terug in de wedstrijd nadat hij de toegekende strafschop wist te verzilveren (2-1). Zeven minuten later was het feest aan de zijde van de ploeg uit Nijmegen, Braken bracht de ploeg naast Telstar (2-2), laatstgenoemde ploeg was furieus omdat de arbiter het spel niet stil wenste te leggen vanwege een blessure van een Telstar-speler. In de 83ste minuut raakte Ted van de Pavert geblesseerd en bleef hij in zijn eigen strafschopgebied liggen. Hier profiteerde even later Telstar van door Platje, hij scoorde en stond niet buitenspel omdat Van de Pavert dit op wist te heffen. De speler van NEC moest even later per brancard van het veld gedragen worden. NEC probeerde vervolgens met tien man nog tevergeefs de derde treffer te produceren, maar slaagde daar niet in.


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD