dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKoploper Katwijk ontsnapt in blessuretijd bij TEC, Kevin Sterling scoort tegen oude...

Koploper Katwijk ontsnapt in blessuretijd bij TEC, Kevin Sterling scoort tegen oude club

TEC versterkte zich de afgelopen periode op alle fronten. De trainersstaf werd uitgebreid met’asssitent’ Scott Calderwood en ook op de transfermarkt zat de ploeg niet stil. Mohamed El Makrini, Daan Blij, Jason Wall en Yaël Eisden maakten hun debuut, maar Mathijs Swaneveld – en niet de Pool Piotr Gorczyca – stond echter onder de lat. Hij incasseerde pas ver in blessuretijd de 1-1 van invaller Hugo Botermans.

In de dertien voorgaande duels won het Katwijk van Anthony Correia twaalf keer. Slechts eenmaal werd verloren. En wie er keek naar de opstelling van de gasten én naar de bank dan wisten ze dat de selectie barst van de kwaliteit.

Op de bank zaten aanwinst Hugo Botermans, Killian van Mil, Tim Freriks en Joey Ravensbergen. Marciano Mengerink, die volgend seizoen in Tiel speelt, acteerde als rechtsbuiten.

Het was tien minuten na rust toen Bo van Essen Kevin Sterling lanceerde. De buitenspeler, die altijd op de brommer is, tikte de 1-0 achter André Krul.

Correia gebruikte zijn aanvallende troefkaarten en bracht Freriks, van Mil en de van Excelsior overgekomen Hugo Botermans.

Vrijdag gaf Correia nog aan dat de ex-prof nog moeite heeft met de intensiteit en het tijdstip van de trainingen bij Katwijk en tijd nodig heeft om aan te haken. In de 94 minuut gaf rechtsback Bart Sinteur voor en zag Botermans zijn volley achter Swaneveld belanden.

Mathijs Swaneveld keepte zes jaar in de jeugd bij Sparta, mocht als tiener zelfs enkele malen met het eerste elftal meetrainen, maar raakte door zijn studie economie in de VS buiten beeld in Nederland. In de VS maakte hij al indruk door zijn keeperswerk bij Virgina Tech. Swaneveld werd door de ACC-conference zelfs uitgeroepen tot een van de beste spelers van de competitie. Bij de SuperDraft, waar profclubs de allerbeste spelers kunnen vastleggen, viel hij toch buiten de boot, waarna hij terugkeerde naar zijn woonplaats Schoonhoven en dit seizoen aanhaakte bij TEC.

De thuisploeg had lange tijd weinig te vrezen van Katwijk, maar in de 94e minuut ging het alsnog mis. Invaller Hugo Botermans volleerde een voorzet Bart Sinteur overtuigend binnen.

Trots

,,De wedstrijd duurde te lang voor ons”, zei TEC-trainer Hans van de Haar. ,,Op het laatst stonden we te veel onder druk.”

 

Katwijk’s TD Cees Bruinink liet op Twitter zijn vreugde blijken met het punt en met aanwinst Hugo Botermans.

Blij dat in de eerste wedstrijd van 2022 na 3 maanden geen competitie onze nieuwe aanvaller Hugo Botermans als invaller voor @vvkatwijk in de 94e minuut nog even de 1-1 binnenschoot na koude middag op moeilijke veld van lastige SV TEC.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD