zondag, maart 7, 2021
Home Competities Tweede Divisie Koploper AFC laat punten liggen tegen Kozakken Boys

Koploper AFC laat punten liggen tegen Kozakken Boys

AFC heeft op het eigen sportpark Goed Genoeg verzuimd af te rekenen met Kozakken Boys. De huidig koploper van de Tweede Divisie kreeg de meeste en beste kansen, maar moest in de slotfase alsnog de gelijkmaker slikken: 1-1.

- Advertentie -

Bizar heenduel
Het heenduel tussen AFC en Kozakken Boys in Werkendam stond vooral in het teken van de bizarre keeperstombolo, toen zowel Richard Arends als Niels den Hartog geblesseerd uitviel en Sven van Ingen zijn doel bijna schoon hield. De Amsterdammers wonnen met 0-1. Ditmaal moest AFC het zonder Kenny Teijsse stellen maar begon nieuweling Cody Claver, overgekomen van Cambuur, in de basis. In het eerste kwartier was Kozakken Boys de iets bovenliggende ploeg, waarbij een schotkans voor Robert Mutzers het belangrijkste wapenfeit was. Daarna nam AFC de regie over en was het via Yordi Teijsse en Raily Ignacio meermaals gevaarlijk. Kozakken Boysdoelman Den Hartog onderscheidde zich echter diverse malen, vooral op kopballen van Teijsse.

Genadeklap blijft uit
Na de rust, waarin Sanny Monteiro geblesseerd werd vervangen door Van Ingen, was het al snel raak voor AFC. Johan Kulhan had een geweldige knal in huis en tekende zo de 1-0 aan. Teijsse dacht met een kopbal verdubbeling in de score te bewerkstelligen, maar Den Hartog had wederom een katachtige reflex in huis. Ignacio was daarna eerst dreigend met een lange rush en mikte even later een schot uit de draai op de paal. Op dat moment mochten de gasten niet klagen dat de marge slechts één treffer verschil was. In de slotfase sloegen de Werkendammers dan ook alsnog toe. De even daarvoor ingevallen Charlton Vicento kopte de 1-1 achter doelman Patrick Zonneveld en in blessuretijd had Kozakken Boys er zelfs met de volle winst vandoor kunnen sluipen, ware het niet dat een lob van Achmed El Azzouti nog maar net van de lijn kon worden gehaald. Zo eindigde het duel in 1-1.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES