Volg ons
Roel de Goede FC Lisse

Derde Divisie Zaterdag

Kopgroep naar vier; zeperds voor Rijnsburg, Harkema en Quick Boys

Kopgroep naar vier; zeperds voor Rijnsburg, Harkema en Quick Boys

FC Lisse heeft ODIN’59 een halt toegebracht door op eigen veld ruim te winnen. Hierdoor is de kopgroep in de Derde Divisie Zaterdag uitgedund tot vier clubs. ASWH, Scheveningen en IJsselmeervogels blijven volgen, waar Rijnsburgse Boys en Quick Boys opnieuw een harde tik te verwerken kregen.

Kopgroep van vier

In de periode rondom de rust wist Lisse het verschil te maken. Steven Olsthoorn en Koen Fokkema scoorden voor rust, Martin van Eeuwijk direct erna. De 3-0-zege op ODIN’59 was extra speciaal voor Roel de Goede. Hij speelde zijn 268ste wedstrijd en daarmee is hij nu Mister FC Lisse. ASWH en Scheveningen volgen op drie punten. ASWH was snel klaar met Rijnsburgse Boys. Peter de Lange en Mels van Driel scoorden binnen zes minuten, in de slotfase counterde Deprez de 3-0 nog binnen. Zo staat Rijnsburg nu al op liefst twaalf punten van de koploper. Scheveningen won in het laatste kwartier bij ONS Sneek door goals van Tim Peters en Rensy Barradas. IJsselmeervogels is de nummer vier op vier punten van Lisse. De beloften van Almere City waren op De Westmaat volslagen kansloos, het werd 4-1 door goals van Sherwin Grot, Ali Akla, Mike van der Laar en Oktay Ozturk.

Bizarre ommekeer DVS

Van de groep achtervolgers moesten veel clubs loslaten. Naast Rijnsburg ging ook Capelle onderuit, Jong FC Volendam was aan de dijk met 2-1 te sterk. DVS’33 won wel, al was dat nog een klein wonder. Een 0-1-achterstand tegen Huizen (goal Iry Etwi) werd pas in blessuretijd omgebogen. Maurice de Ruiter miste ene penalty, voor Roald de Vries wel vanaf elf meter raak schoot. Diep in blessuretijd kwam de 2-1 er overheen van Sahbaz. Jong FC Groningen klopte VVOG met 1-0 door een goal van Jaspers en staat nu samen met DVS zesde. Wel op negen punten van Lisse.

Pijlijk verlies Quick Boys

De derby in Katwijk leverde ook een spannend slot op. Max van Steen zette Quick Boys al vroeg op 1-0, maar uiteindelijk wist FC Rijnvogels toch de winst te pakken. Arno Dijkstra maakte gelijk en in de slotminuut volgde een penalty. Hierop was er heel veel tumult en duurde het minuten voor er aangelegd mocht worden. Uitgerekend Jaap van Duijn had daar geen moeite mee. Zo blijft Quick Boys op negen punten steken. SteDoCo komt juist op negen punten door Harkemase Boys met liefst 4-1 te vloeren. Harkema is daardoor nog altijd voorlaatste met een doelsaldo van liefst -15. Alleen Huizen heeft nog een punt minder.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag