maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKoninklijke HFC zet De Dijk weer met beide voeten op aarde

Koninklijke HFC zet De Dijk weer met beide voeten op aarde

De Dijk is haar ongeslagen status kwijt. De Amsterdammers verloren verrassend na een tumultueuze wedstrijd in eigen huis van Koninklijke HFC: 1-3.

Spektakelstuk
De eerste helft op sportpark Schellingwoude was een waar spektakelstuk waar de vonken vanaf vlogen. Beide ploegen speelden fel en agressief, waarbij Koninklijke HFC zich echter de slimste toonde. Al na acht minuten kwamen de Haarlemmers dan ook op voorsprong door een strakke schuiver van Roy Castien. De Dijk zette er bij vlagen aardig combinatievoetbal tegenover met mogelijkheden voor Nabil El Gourari.

Slaande beweging
Halverwege de eerste helft greep Koninklijke echter al een 0-2 voorsprong na een flitsende aanval met Kevin Sterling als eindstation. De gasten hadden bovendien nog uitgelezen kansen op een ruimere voorsprong, maar De Dijk-goalie Jeroen Verhoeven onderscheidde zich met knappe reflexen. De Dijk leek desondanks nog altijd te geloven in de ommekeer, maar zag de uitdaging kort voor rust wel een stuk lastiger worden toen Frank Schilder met rood van het veld werd gestuurd vanwege een slaande beweging.

Solide defensie
Met een man minder probeerde De Dijk na rust nog wel wat te ondernemen, maar verdedigend stond de Koninklijke als een huis. De Haarlemmers sprongen echter wel onzorgvuldig met de mogelijkheden in de tegenaanval om. Dat gaf De Dijk de mogelijkheid om een klein kwartier voor tijd via Harry Zwarthoed het duel toch weer spannend te maken: 1-2. Het leverde een hectische slotfase op, maar de Haarlemmers bleven – zij het met het nodige kunst en vliegwerk – overeind en scoorden in blessuretijd via een tegenaanval zelfs nog de 1-3 via opnieuw Castien.

Knieblessure
Smet op de overwinning van Koninklijke HFC was het uitvallen een kwartier voor tijd van Koen Beeren. De aanvaller lijkt een serieuze knieblessure te hebben opgelopen op het kunstgras aan de Schellingwouderdijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD