zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKoninklijke HFC walst na rust over Jong Sparta heen

Koninklijke HFC walst na rust over Jong Sparta heen

Koninklijke HFC heeft een klinkende 4-0 zege op Jong Sparta geboekt. De Haarlemmers walsten na de pauze over de Rotterdamse beloften heen.

Vorm
Koninklijke HFC wist voorafgaand aan het duel dat het haar borst nat kon maken. De Rotterdamse beloften kenden een dramatische seizoensstart, maar wisten zich vorige maand te herpakken. Dat resulteerde in liefst tien punten uit de laatste vier duels. De ‘Koninklijke’ is juist haar vorm van het begin van het seizoen enigszins kwijt. Uit de laatste drie duels werd slechts één punt gehaald.

Castien
Eerder op de dag werd bovendien bekend dat het alle schijn van heeft dat Roy Castien na de wedstrijd tegen Jong Sparta vertrekt bij HFC. De smaakmaker van de Haarlemmers heeft een persoonlijk akkoord met Telstar, waar hij reeds geruime tijd één keer per week meetrainde. Het is de bedoeling dat Castien deze winterstop de definitieve overstap maakt, al hebben beide clubs nog geen akkoord bereikt, tot lichte irritatie van HFC.

Van Son
Castien ontbrak echter in wat wellicht zijn laatste duel had kunnen zijn. HFC kende een goede start van het duel, maar zag Jong Sparta naar mate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd komen. Daniel van Son kreeg de grootste mogelijkheid om de Haarlemmers op voorsprong te brengen, maar hij zag zijn inzet geblokt.

Doeltreffend kwartiertje
Al vroeg in de tweede helft was Van Son wel trefzeker. Daarmee leek plots het verzet van Jong Sparta gebroken. Enkele minuten later kopte Wessel Boer uit een voorzet van Van Son de 2-0 binnen. Daarna ging het hard. Gertjan Tamerus mocht drie minuten later aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Kevin Sterling. En weer drie minuten later scoorde Van Son de 4-0, waarbij doelman Alexandro Craninx niet geheel vrijuit leek te gaan. Dat was tevens de eindstand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD