dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKoninklijke HFC vindt laatste aanwinst in Noorwegen

Koninklijke HFC vindt laatste aanwinst in Noorwegen

Michael Timisela is de laatste aanwinst voor Koninklijke HFC. De Haarlamse club was nog op zoek naar een extra verdediger om het vertrek van Hidde Prijs op te kunnen vangen. Dat is nu gelukt met de geboren Amsterdammer, die ook nog eens op meerdere posities inzetbaar is.

Jarenlang VVV-Venlo

De inmiddels dertigjarige Timisela speelde in de jeugdopleiding van Ajax en mocht een decennium geleden een aantal duels in de Amsterdam Arena spelen. Een vaste rol zat er niet in, waarop liefst vijf seizoenen bij VVV-Venlo volgden met daarin 111 wedstrijden in voornamelijk de Eredivisie. Scoren deed hij twee keer. In 2013 besloot Timisela de wereld te gaan verkennen. De verdediger speelde eerst twee seizoenen in Zweden voor Hammerby en vervolgens kwam hij uit voor het Noorse Lillestrøm.

Maatschappelijke carrière

Nu is hij dus terug in Nederland en zal aanstaande maandag op de eerste training van de kersverse Tweede Divisionist verschijnen. Trainer Ted Verdonkschot is erg blij met de komst van Timisela. Hij legt tegenover RTV Noord-Holland uit waarom de verdediger naar Haarlem is gekomen. “Hij kiest voor zijn maatschappelijke carrière en wil toch op een zo hoog mogelijk niveau blijven voetballen.”

Redelijk jonge selectie

Verdonkschot ziet hem vooral als centrale verdediger, die ook als rechtsback opgesteld kan worden. In het verleden speelde Timisela tevens als controlerende middenvelder. “Wij waren nog op zoek naar een ervaren speler, want we hebben toch een redelijk jonge selectie. Het is de bedoeling dat hij ze bij de hand gaat nemen. HFC wil veel met eigen jongens doen en dat is prima, maar die moeten wel weten wat er van ze gevraagd wordt op dit niveau.” Koninklijke HFC begint maandag aan de voorbereiding, om twee weken later op trainingskamp naar Limburg te vertrekken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD